Vroča ponudba
Na Facebooku

Archive for the ‘Neuvrščeni’ Category

5 dni Moskve – maratonski izlet 2019

So prestolnice na svetu, ki jih enostavno morate obiskati vsaj enkrat v življenju. In so maratoni, ki jih je vsaj enkrat treba preteči. Moskva ima oboje – največje evropsko mesto s 13-milijonskim prebivalstvom ponuja nešteto izjemnih znamenitosti, neverjetno zgodovino in ruski temperament, maraton pa za piko na i obkroži mesto in njegove magične lokacije. Poleg maratona je na voljo še tek na 10km, skupaj pa na največjem ruskem tekaškem festivalu sodeluje več kot 20.000 ljudi z vsega sveta. V Moskvo za kar 5 dni potujemo 20. septembra 2019 – če ne boste šli z nami, vam bo prav gotovo žal!

Moskovski maraton

PRIJAVI SE TUKAJ

Kakšen program smo vam pripravili:

1. dan –  PETEK,  20.9.2019: SLOVENIJA –  RUSIJA

Točno ob 8h se zberemo na letališču Jožeta Pučnika. Z Adrio letimo direktno v Moskvo in pristanemo na letališču Šeremetjevo. Z avtobusom se  zapeljemo do olimpijskega kompleksa, kjer si v sklopu stadiona Lužniki ogledamo tekaški EXPO in prevzeli štartne pakete. Sledi vožnja do hotela in namestitev, večerjamo pa v eni od znamenitih restavracij, kjer preizkusimo tipične ruske specialitete, nazdravimo in po želji še opravimo večerni sprehod po mestu. 

moskva3

2. dan – SOBOTA,  21.9.2019: MOSKVA

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled glavnih moskovskih znamenitosti. Za transport po mestu bomo uporabljali znamenito podzemno železnico, ki je zaradi veličastne arhitekture metro postaj pravi podzemni muzej. Ogledali si bomo Kremelj (zunanjost) in njegove cerkve, Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Leninovo grobnico, Bolšoj teater, Univerzo Lomonosov in nakupovalni center Gum.

Po želji bomo obiskali veličastno kremeljsko Katedralo ter Zakladnico (doplačilo), v kateri je našel prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu.

Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

Sledi pozno kosilo in večerni sestanek pred nedeljskim maratonom.

moskva4

3. dan – NEDELJA 22.9.2019: MARATONSKI DAN

Maraton in tek na 10km se v nedeljo začneta ob 9.15 uri, zato bomo po zajtrku, najkasneje do 7.30, odrinili na štart. Limit na progi je 6 ur. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine v cilj, se odpravimo v hotel, kjer se osvežimo, potem pa zberemo in odpravimo na pozno kosilo z analizo maratonskih dosežkov. Nepogrešljiva fotka z prisluženimi medaljami bo tokrat sploh nekaj posebnega :)

moskva42 4. dan – 23.9.2019:  MOSKVA

Po zajtrku se bomo s podzemno železnico zapeljali na ogled znamenitosti. Pot nas bo vodila do veličastnega Gorky parka, sprehodili se bomo po Parku Pobedi (Park Zmage), obiskali bomo znameniti muzej vodke in izredno zanimiv muzej kozmonavtike.

Sledi pozno kosilo in degustacija pravih ruskih dobrot. Po kosilu se bomo ustavili v enem od nakupovalnih središč, kjer si boste lahko kupili spominke.

ponedeljek5. dan – 24.9.2019:  MOSKVA – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali na letališče, sledi let nazaj v domovino. Predviden pristanek na Brniku v popoldanskih urah.

PRIJAVI SE TUKAJ

Cena aranžmaja: 693€. Paket vsebuje:

- štiri (4) nočitve z zajtrkom,
– vstop v hotelski Wellness Center (telovadnica/fitnes, savna, sprostitveni prostor),
– avtobusni transfer letališče -Expo – hotel – letališče,
– letalska vozovnica Ljubljana – Moskva – Ljubljana, vključno s taksami in kosom oddane prtljage/osebi,
– rezervacija skupinske letalske vozovnice iz Ljubljane,
– stroški agencije,
– informativno gradivo,
– vodenje izleta v slovenskem jeziku.

Obvezna doplačila: 92€. Sem spada:

- strošek enkratnega turističnega vizuma za Rusko Federacijo (uredimo preko agencije),
– pridobitev potrdila za sprejem turista s strani ruske turistične organizacije,
– zavarovanje za tujino z asistenco Coris, kritje po osebi do 50.000,00 € (v skladu s pogoji zavarovanja Coris – uredimo preko agencije).

PRIJAVI SE TUKAJ

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
– kosila in večerje,
– karta za javni prevoz,
– startnina,
– zdravniško potrdilo od svojega zdravnika (za maraton je potrebno).

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2209). Drugi obrok v visini 250€ se plača do konca aprila.  Preostanek plačila za izlet se (lahko po obrokih) izvede do 10.8. 2019 na isti račun.

V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.

Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili :)

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

Postopki za pridobitev vizuma:

  1. potrdilo o sprejemu turista s strani ruske organizacije, ki opravlja dejavnost turističnih potovanj, podatke okateri so vneseni v edini zvezni register turističnih potovanj,
  2. veljaven potni list, ki vsebuje vsaj 2 prosti strani (nujno skupaj, kot knjiga), namenjeni pridobivanju tujih vizumov, in ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po preteku vizuma;
  3. natisnjeno in lastnoročno podpisano vlogo za izdajo vizuma, ki jo mora tuji državljan izpolniti na spletni strani visa.kdmid.ru
    (kot kraj vložitve dokumentov navedite vizumski center, v katerem nameravate vložiti dokumente);
  4. barvno fotografijo, v velikosti 3,5 cm × 4,5 cm, z ostro sliko obraza – prosilec mora biti fotografiran od spredaj, ozadje mora biti svetlo, zatemnjena očala in pokrivala niso dovoljena (izjema so osebe, ki imajo zaradi svoje narodne ali verske pripadnosti v potnem listu fotografijo s pokrivalom);
  5. dokazilo o potovalnem zdravstvenem zavarovanju, ki je veljavno za območje Ruske federacije in pokriva celotno trajanje vizuma; izjema so primeri, ki temeljijo na načelu vzajemnosti (skupinsko Coris zavarovanje).
  6. vsak potnik mora dati soglasje za urejanje, vize lahko začnemo urejati največ 90 dni pred začetkom potovanja.

Maratonski izlet Barcelona 2019

Po petih letih se spet vračamo na enega najlepših evropskih maratonov. Katalonska prestolnica bo 10. marca 2018 gostila že 41. maraton. Že dvakrat smo bili navdušeni nad izjemnim mesto na Costa Bravi, ki poleg maratona ponuja izjemne arhitekturne presežke kot sta Park Guell in Sagrada Familia, športne objekt ko sta Camp Nou in Olimpijski park ter znamenito Ramblo z nočnim življenjem. Barcelona 2019, prihajamo!

Maraton je na sporedu v nedeljo, 10.3. 2019 ob 8.30 zjutraj, ko se bo iz štarta blizu Placa Espana pognalo skoraj 20.000 tekačev. Bodite tudi vi med njimi! Limit je 6 ur! Prestolnico Katalonije si bomo ogledali tudi turistično, zato smo za vas pripravili 4 dnevni izlet. Štartali bomo v petek, 8.3.2019 v jutranjih urah, vračali pa se bomo v ponedeljek popoldne. Potujemo z busom do Benetk in naprej z letalom do Barcelone. Za dobro družbo, vodenje izleta in nove dogodivščine bo poskrbljeno!

 

zurich-barcelona-marathon-800px-2

PRIJAVNICA

Kakšen je okvirni plan izleta?

1. dan – petek, 8.3.2019 – BENETKE – BARCELONA – EXPO

Odrinemo zgodaj zjutraj  iz Gorenjske. Potnike bomo pobirali v Lescah, v Kranju, v Ljubljani in na Primorskem. Peljemo se do letališča v Benetka, odkoder z letalsko družbo Vueling letimo v Barcelono (okvirno uro in pol). Po 11. uri prispemo na letališče, avtobus pa nas pelje najprej na EXPO, potem pa v hotel, kjer se osvežimo.

Sledi pozno kosilo, z metrojem se bomo zapeljali v srce mesta, najprej na Katalonski trg potem pa po Rambli, znameniti ulici z nešteto stranskimi ulicami. Po želji bomo raziskali tudi nočno življenje vročekrvnega mesta :)

2. dan – sobota, 9.3.2019 – BARCELONA

Po zajtrku se zberemo in gremo pogledat znameniti stadion nou Camp in muzej nogometnega kluba Barcelona. Zapeljali se bomo tudi do olimpijskega parka in si ogledali stadion in prizorišča. Če bo čas, bomo pokukali še v Picassov muzej. Spet se bomo najedli lokalnih specialitet na karboloading kosilu, si potem ogledali še start na Placa Espana in se podali v hotel počivat. Najvzdržljivejši pa še na kako sangrio v center :)

Po mestu se bomo najlaže prevažali z javnim prometom – vozovnica TMB je namreč uporabna za vse vrste (bus, podzemna, tramvaj…)

3. dan – nedelja, 10.3.2019 – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 8.30, zato bomo po zajtrku, najkasneje do 7:30 odrinili na štart. Limit na progi je 6 ur. Spremljevalci bodo poiskali ugodne položaje in nas čimvečkrat poslikali. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 15h) se odpravimo v hotel, kjer se osvežimo potem pa zberemo in odpravimo na izdatno pozno kosilo z analizo maratonskih dosežkov!

4. dan -ponedeljek, 11.3.2019 – BARCELONA – POTOVANJE DOMOV

Po zajtrku se bomo počasi odpravili raziskovat znamenitosti mesta, ki jih ne smemo zgrešiti: katedrala Sagrada Familia, izjemni Park Guell in najlepšo tržnico v Evropi, La Buqueria. Ogledali si bomo modernistično arhitekturo mesta z Gaudijevo La Pedrero. Privoščimo si še poslovilno špansko kosilo, nakupimo spominke in pozno popoldne odpravimo na letališče, domov pa iz Benetk prispemo pozno ponoči.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev.

Cena izleta: 669€ (startnina za maraton je trenutno dodatnih 73€)
- prevoz s sodobnim turističnim busom do letališča,
- letalska karta Benetke – Barcelona in nazaj,
- avtobusni prevozi letališče – expo – hotel – letališče,
- tri nočitvi z zajtrkom v hotelu Dantes 4 *,
- turistično takso v Barceloni,
- vse cestne pristojbine,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila in večerje
- karta za javni prevoz
- startnina

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 100319). Drugi obrok v visini 200€ se plača do konca novembra.  Preostanek plačila za izlet se (lahko po obrokih) izvede do 1.2. 2019 na isti račun.
V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.
Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili!

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

barca14

 

ŠD Maratonc izlet zbira prijave za izlet za svoje člane. Vse aranžmaje ureja potovalna agencija Meteor in agencija Alpetour Kranj.

36. KLASIČNI MARATON ATENE 2018

36. KLASIČNI MARATON ATENE 2018

Končno bo spet prišel na vrsto! Klasični, zgodovinski, avtentični maraton, ki ga je prvi leta 490 pr.n.št. odtekel atenski vojak Filipides in na cilju izdihnil. V letu 2018 v zibelko maratonskega teka potujemo tudi mi in zraven vabimo tudi tebe. “Zmagali bomo!”

PRIJAVE ODPRTE!

aten

1. dan – petek, 9. 11. 2018 Odhod iz letališča Brnik proti Beogradu, kjer prestopimo na letalo za Atene. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa bomo obiskali tekaški EXPO (Taekwondo Center), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Od tam se bomo odpravili na večerjo, kjer bomo uživali v domači kulinariki in preizkusili znameniti grški ouzo.

2. dan – sobota 10. 11. 2018
Po zajtrku se bomo odpravili do Panathinaiko stadiona, kjer bo cilj nedeljskega maratona (in tekov na 5km oziroma 10km) in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Sledi ogled glavnih znamenitosti Aten. Največja atenska oziroma grška znamenitost je Akropola, ki je bila zgrajena v času vladavine Perikleja (5. stoletje). Večina templjev je bila posvečena Ateni, ki je bila boginja in zavetnica mesta. Ogledali si bomo Propileje, tempelj Atene Nike, Dionizovo gledališče (tu so bila prvič uprizorjena dela Sofokleja, Evripida, Ajshila), gledališče Heroda Atika, Partenon in svetišče Erehteion ter druge znamenitosti. Pred spanjem si še enkrat izmenjamo informacije pred maratonom in zaželimo srečo.temple-of-rome-augustus-1

3. dan – nedelja, 11. 11. 2018 Maraton se v nedeljo začne ob 9.00. Brezplačni prevozi bodo organizirani iz več lokacij v središču mesta, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.00 odrinili na štart. Vsi tekači morajo biti na štartu najkasneje ob 8.00. Štart teka na 5km (limit 1.25 h) je ob 7.50, štart teka na 10km (limit 1.50 h) pa ob 8.50. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli spominske medalje. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo in proslavljanje maratonskih dosežkov. Athens-Classic-Marathon

4. dan – ponedeljek, 12. 11. 2018
Po zajtrku si bomo ogledali še znamenitosti, ki jih pred maratonom nismo uspeli ter nakupili spominke. Popoldne prevoz na letališče. Domov prispemo v večernih urah.

PRIJAVE ODPRTE!

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

Cena izleta je 769€ in vključuje:

- letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Beograd – Atene in nazaj
- v ceno so zajete vse letališke takse, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo (končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 21 dni pred odhodom na potovanje.)
- avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Atenah,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Štartnina za maraton  znaša 45€ , za 10km tek pa 38€ (po 20.7. je maraton 100€, 10km pa 80€) in vključuje tudi:
- majico maratona
- zavarovanje
- čip
- spominsko priznanje in vse storitve na maratonu.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
- kosila in večerje

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 11112018). Možno plačilo tudi na obroke po dogovoru.

V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.
Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

atene Aranžma organiziramo v sodelovanju z agencijama Integral d.o.o. in Meteor d.o.o.

Rock’n’Roll Madrid maraton, polmaraton & 10ka

Maratonci gremo na Rock’n’Roll maraton, juhu! Prvič na dogodek te znamenite svetovne serije in prvič na še eno prestolnico, ki nam je še manjkala – magični in fantastični Madrid! Skoraj 35.000 tekačev na vseh razdaljah pomeni fantastično vzdušje na progi in ob njej, da 20 rock bendov za spodbudo ob progi sploh ne omenjamo. Pa prav posebne, unikatne tekaške medalje! Kulturno, zgodovinsko in športno bogato mesto nam bo ponudilo obilo užitkov, za kulinarična razvajanja pa si privoščimo odlične španske specialitete s tapasi za piko na i. Če nam bo sreča mila, si najbolj zagrizeni po maratonu ogledamo še domačo tekmo Atletica Madrid z našim Janom Oblakom na čelu. Najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama ne bo nikogar pustila hladnega – greste torej z nami? :)

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 20.4.2018 – SLOVENIJA – ITALIJA – letalo - MADRID

Odhod avtobusa iz Kranja preko Ljubljane do letališča v Benetkah v zgodnjih jutranjih urah. Odhod letala je predviden za 7.40, prihod v Madrid pa ob 10.15. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do tekaškega EXPA kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme.

Sledi vožnja do hotela, nastanitev in krajši počitek. Z javnim prevozom se bomo zapeljali do središča mesta. Sprehodili se bomo do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s kipom medvedke z jagodičnico, ki je simbol mesta. Odtod se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje Madrida.

madrid_1

 

2. dan – sobota 21.4.2018 – MADRID

Po zajtrku si bomo ogledali cilj in štart nedeljskega maratona in tekov na 21 km ter 10km. Dogovorili se bomo za zbirno mesto, kjer se bomo dobili v nedeljo po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

Sledi ogled glavnih znamenitosti Madrida, prestolnice Španije. Sprehodili se bomo  po Passeo de la Castellana, najdaljši ulici v mestu s številnimi visokimi stolpnicami in muzeji. Na našem seznamu bo trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse.

realZa vse nogometne navdušence sledi ogled stadiona Bernabeo, kjer domuje sloviti madridski klub Real.

Po zanimivih ogledih se bomo odpravili na večerjo in kasneje  v hotel, kjer po večernem  sestanku sledi počitek pred nedeljskim tekom.

tapas_optimisada-600x370

3. dan - nedelja 22.4.2018 – MADRID MARATON

Maraton in tek na 21km  se v nedeljo začneta ob 9.00. Z javnim prevozom bomo po zajtrku najkasneje ob 7.00 odrinili na štart. Štart teka na 10km je ob 8.30. Zanimiva in hitra trasa (rekord 2.09) je speljana mimo glavnih znamenitosti Madrida s ciljem v največjem parku El Retiro, ob čudovitih ribnikih.

Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 15.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo. Po želji sledi še en večer ob raziskovanju lepot Madrida.

medalje

4. dan – ponedeljek 23.4.2018 – MADRID – povratek domov

Po zajtrku si noge raztegnemo z ogledom znamenite Kraljeve palače, veličastnega prebivališča burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Okrog 12h ure prevoz na letališče in odhod letala ob 15.25  do Benetk, kjer bomo pristali predvidoma ob 18.05. Sledi avtobusni prevoz v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 595€ in je sestavljen iz :

- navedeni letalski prevoz z vsemi letališkimi pristojbinami,
- avtobusni prevoz Kranj – Benetke in Benetke – Kranj,
- avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Madridu,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (70€ za maraton, 31€ za pomaraton in 22€ za 10km do konca septembra, kasneje 80/41/27 eur)),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 220418). Plačilo akontacije in aranžmaja je možno tudi v več obrokih.

PRIJAVNICA TULE

dp_madrid_dg_im_03.jpg_369272544

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral in agencijo Meteor.

Maratonski izlet Malta 2018

Gremo na Malto! Otok znamenitih Malteških vitezov v Sredozemlju, ki je velik le dobrih 300 km2 in ga poseljuje 400.000 prebivalcev ima pestro zgodovino in mnogo vplivov različnih kultur skozi stoletja. Zaradi izjemne lege je odličen za zimskih oddih na toplem, hkrati pa ponuja celo kopico znamenitosti, odlično mediteransko kulinariko in vina. Je del Evropske unije, uporablja evro kot uradno valuto (in dostopne cene) in angleščino kot uradni jezik. Vas rabimo še dodatno prepričati? :)
Start maratona in polmaratona je v stari prestolnici Medini, med tekom si boste lahko ogledali otok podolgem in počez, cilj pa je v zalivu nasproti glavnega mesta Valleta. Zima je naša, gremo!

 

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 23.2.2018 – SLOVENIJA – ITALIJA – letalo – MALTA
Odhod z avtobusom iz Kranja oziroma Ljubljane (Tivoli). Vožnja do letališča (Bergamo). Let do glavnega mesta Malte Luqa. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela Diplomat**** in potem peš do EXPA, kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali športni sejem. Hotel je na izjemni lokaciji ob morju in v neposredni bližini zaliva Sv. Julijan, ki kipi od družabnega življenja in zabave. Sledi počitek in večerja, nato pa se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje okolice.

2. dan – sobota 24.2.2018 – MALTA
Po zajtrku se bomo odpravili do ciljnega prostora maratona (500 od hotela), kjer si bomo ogledali ciljni prostor in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Potem se s trajektom zapeljemo čez zaliv do glavnega mesta Valleta, kjer nas čaka obilo zanimivosti.

Mesto Valleta je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si bomo tudi katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Če bo dovolj časa, si ogledamo tudi  multimedijsko razstavo »Malta Experience«, ki bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja.
V mestu si privoščimo obilno pozno kosilo, da si napolnimo glikogenske zaloge. Najvztrajnejši bodo mesto raziskovali tudi zvečer, maratonci pa si bodo privoščili zasluženi počitek v hotelu.

3. dan – nedelja 25.2.2018 – MARATON  MALTA MDINA – SLIEMA
Maraton se v nedeljo začne ob 7.30, polmaraton in hoja pa ob 9h. Po zgodnjem zajtrku najkasneje ob 6.30 odrinili z avtobusom proti startu v Mdini. Med ogrevanjem si bomo ogledali slikovite uličice stare prestolnice Malte in se povzpeli do trdnjave, od koder je izjemen razgled na cel otok. Ko pospremimo na start maratonce, si bomo s polmaratonci ogledali še znamenito steklarsko obrt, spremljevalci pa bodo po startu polmaratona pokukali še v znamenite katakombe Sv. Pavla. Z avtobusom se pravočasno vrnemo na cilni prostor, kjer pričakamo vse naše tekače. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 13.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod do hotela, kjer se osvežimo in privoščimo regeneracijsko kosilo.

Popoldne po maratonu bomo izkoristili za lahkoten sprehod Sliemi in obali ter si ogledali nekaj lokalnih znamenitosti. Po želji se udeležimo tudi uradne ceremonije ob razglasitvi najboljših na maratonu. Sledi zaslužen počitek.

4. dan – ponedeljek 26.2.2018 - MALTA – MODRA JAMA – povratek
Po zajtrku se z avtobusom zapeljemo do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Lahko se bomo z ladjico zapeljali tudi po jami. Vzeli si bomo čas za prigrizek, potem pa se bomo čez slikovite vasice mimo najpomembnejše ribiške vasi Marsaxlokk zapeljali proti letališču in se vkrcali na letalo ob 15.30. Povratek v Slovenijo z avtobusom iz Bergama pričakujemo  poznih večernih urah.

malta6

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 499€ in je sestavljen iz :
- avtobusni prevoz KR – LJ – letališče in nazaj,
- letalski prevoz Bergamo – Malta in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče na Malti–hotel–letališče na Malti,
- avtobusni prevoz hotel – start maratona – cilj,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo,
- osvežitev na avtobusu.
Cena letalskega prevoza se lahko spremeni in vam jo točno sporočimo ob vplačilu akontacije!

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (35€ za vse razdalje),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz in trajekt.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 250218). Razlika se plača do 15. januarja 2018 na isti račun. Možno je plačilo na več obrokov po dogovoru.

 

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral. 

Maratonski izlet Porto 2017

Eden najlepših evropskih obmorskih maratonov bo letos v začetku novembra gostil tudi našo odpravo! Drugo največje portugalsko mesto, kjer je izjemno veliko znamenitosti in kulinaričnih poslastic – navsezadnje je znamenito desertno vino portovec izhaja prav od tam. Prijetne temperature (povprečna temperatura 15-20 stopinj), hitra (rekord je 2.09)  in atraktivna maratonska proga, ki skupaj s tekoma na 15km in 6km zbere kar 15.000 tekačev, bogato nočno življenje in portugalsko gostoljubje - rabite še kak razlog, da greste z nami? :)

 

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 3.11.2017 – KRANJ – LJUBLJANA – BERGAMO -  letalo – PORTO

V noči s četrtka na petek krenemo z avtobusom iz Kranja preko Ljubljane do italijanskega Bergama na letališče. Odhod letala za Porto je predviden ob 6.50, prihod na letališče pa ob 8.30 po lokalnem času. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom  do hotela. Sledi  krajši počitek, nato pa bomo peš obiskali tekaški EXPO (Centro de Congressos da Alfandega), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Po namestitvi v hotelu sledi kosilo in ogled mesta.

Sprehodili se bomo do znamenite Ribeire, ki slovi bo slikovitih starih hišah in tržnici. Kasneje se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

2. dan – petek 4.11.2017 - PORTO

Po zajtrku si bomo ogledali cilj in štart nedeljskega maratona in tekov na 15 km ter 6km. Dogovorili se bomo za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

Sledi ogled glavnih znamenitosti Porta, drugega največjega portugalskega mesta in za mnoge najlepšega mesta ob Atlantiku. Obiskali bomo stolnico Se in borzo vrednostnih papirjev zgrajeno leta 1843. Mesto Porto je znano po številnih mostovih, ki se razprostirajo preko reke Douro. Ogledali si bomo enega najbolj znamenitih – Ponte Dom Luis, ki je bil zgrajen leta 1886.

porto2

Pot nas bo vodila do nogometnega stadiona Dragao, ki je bil zgrajen za potrebe evropskega prvenstva v nogometu 2004. Na njem domuje kulti klub Porto.

Po zanimivih ogledih sledi obisk vinske kleti, kjer bomo preizkusili desertni Portovec, tipično portugalsko vino. Privoščili si bomo večerjo v prijetnem lokalu ob reku Douro. Sledi odhod v hotel, večerni sestanek in počitek pred nedeljskim tekom.

3. dan – nedelja 5.11.2017 – MARATON PORTO

Maraton in tek na 15km  se v nedeljo začneta ob 9.00. Z javnim prevozom bomo po zajtrku najkasneje ob 7.00 odrinili na štart. Štart teka na 6km je ob 10.30.

mapa_42km

Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 15.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo in še en večer ob raziskovanju lepot Porta.

porto5

4. dan – ponedeljek  6.11.2017 – PORTO - povratek domov

Po zajtrku že ob 7.00 odrinemo iz hotela z organiziranim prevozom na letališče. Odhod letala ob 9.00 po lokalnem času do Bergama, kamor prispemo ob 12.30. V Ljubljano in Kranj z avtobusom prispemo v poznih popoldanskih urah.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 599€ (se lahko spremeni glede na cene letalskih kart) in je sestavljen iz :

- letalski prevoz iz Bergama v Porto, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče  v Portu–hotel–letališče v Portu
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (45€ za maraton do sredine julija, 10€ za 15km do konca avgusta, 5€ za tek na 6km),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 300€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 051117). Preostanek izleta se plača do konec septembra.

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral. 

Maratonski izlet Praga 2017

Kaj pravite, da bi si v maju privoščili krajši oddih v eni najlepših srednjeevropskih prestolnic, odtekli hiter maraton in si privoščili najboljše pivo na svetu? Prav to vam pripravljamo za začetek maja v naslednjem letu, ko po dolgem času spet potujemo na maraton v Prago!

Najhitrejši majski maraton na svetu, ki je s časom 2:05 tudi eden najhitrejših v Evropi je speljan ob reki Vltavi, čez znameniti Karlov most in s štartom in ciljem v centru mesta. Maraton, ki ga vsak tekaški sladokusec mora preteči vas enkrat. Poleg nepozabne maratonske izkušnje vam bomo Prago predstavili tudi zgodovinsko, zabavno in kulinarično. Odlična družba kot vedno, začinjena s programom, ki je na kožo pisan tako tekačem kot spremljevalcem in z obilo dobre volje in zabave pred in po maratonu. Vabljeni z nami v Prago!

pragues-23th-annual-volkswagen-marathon-weekend

PROGRAM:

1. dan –  PETEK  5.5.2017: SLOVENIJA – AVSTRIJA – PRAGA EXPO

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah (Kranj – Ljubljana – Maribor). Preko mejnega prehoda Šentilj, nas bo pot vodila mimo Dunaja vse do češke prestolnice Prage. V popoldanskih urah računamo, da bomo prispeli v češko prestolnico in se najprej napotili na EXPO, kjer bodo tekači prevzeli štartne številke, vsi ostali pa si bomo lahko ogledali zanimiv športni sejem.

Po ogledu sejma se bomo podali proti hotelu, kjer se bomo namestili in opravili krajši počitek. Sledi odhod v center mesta Prage, ki slovi tudi kot mesto tisočerih zvonikov, kjer si bomo ogledali nekaj znamenitosti . Po ogledu se bomo odpravili na večerjo. Po večerji si bomo privoščili nočno raziskovanje mesta, kdor bo želel pa se bo lahko odpravil proti hotelu na zaslužen počitek.

praga

2. dan – sobota  6.5.2017: PRAGA

Po zajtrku (okrog 9.00 ure) se bomo najprej podali na ogled maratonskega štarta in cilja, določili bomo zbirno mesto za po nedeljskem maratonu. S podzemno železnico se bomo zapeljali do zgodovinskega mestnega jedra, ki ga je UNESCO razglasil za svetovno kulturno dediščino. Ogledali si bomo znameniti Karlov most, zgrajen leta 1367, pod katerim teče večkrat opevana reka Vltava. Sprehodili se bomo mimo Hradčanov, grajskega kompleksa in občudovali Zlato ulico. Ogleda Prage brez obiska svetovno znanih pivnic si ne mormeo predstavljati, v eni od njih bomo degustirali češko pivo in si privoščili okusno kosilo. Sledi še večerni sprehod po mestu ali odhod proti hotelu. Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

praha

3. dan – 7.5.2017:  PRAGA  – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 9. uri. Temu primerno se bomo na zajtrk odpravili dovolj zgodaj. Tokratna izvedba maratona bo gostila več 10.000 tekačev, tako da pričakujte fantastično vzdušje in nepregledne vrste pred WC-ji. Zaradi odlične organizacije in postavitve štartnih blokov sam štart poteka hitro in nemoteno.

Spremljevalci bodo tekače lahko spremljali na več točkah na trasi in s tem poskrbeli še za dodatno spodbudo.

Po maratonu se bomo zbrali v bližini cilja in se skupaj napotili proti hotelu. Sledi zaslužena večerja in analiza pozno v noč.

PragueMap

4. dan – 8.5.2017:  PRAGA  – SLOVENIJA

Ponedeljkovo jutro bomo začeli z zajtrkom, dopoldne pa si bomo vzeli čas še za ka sprehod, ogled in nakupe spominkov. Sledi vožnja skozi Avstrijo proti Sloveniji. Prihod domov pričakujemo v večernih urah.

Cena izleta: 269€  in vključuje:
- prevoz s sodobnim turističnim busom,
- 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 4 *,
- vse cestne pristojbine in mestne takse za avtobus,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje izleta,
- turistično takso in agencijske stroške.

Za enoposteljno sobo je doplačilo 35€/osebo/dan.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila oz. večerje
- karta za javni prevoz

KLIK ZA PRIJAVNICO

Prijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 120€ (+ štartnine za vse maratonce, ki se prijavijo preko nas) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur).  Preostanek plačila za izlet pa se izvede do 3.4.2017 na isti račun.

Za vas brezplačno uredimo tudi prijavo na maraton. Startnina trenutno znaša 90€, v kratkem pa se podraži na 110€.

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko)  ali 041 431 363 (Igor)!

KLIK ZA PRIJAVNICO

Izlet organiziramo skupaj s tutističnima agencijama Meteor in Alpetour.

 

Maratonski izlet v Rim 2017

Prihodnje leto bo pri nas v znamenju velikih evropskih prestolnic. Prav med njimi bo italijanska. Rim, večno mesto, ki ponuja ogromno zabave in kulturnih znamenitosti vsem obiskovalcem, bomo v marcu 2017 obiskali tudi tekaško. Na 23. Rimski maraton, kjer bo poleg 20.000 maratoncev nastopilo še 80.000 tekačev na 4km teku RomaFun vas vabimo v čimvečjem številu. Gre za največji rekreativni dogodek v Evropi!

Zakaj Rim? Ker gre za zgodovinsko, kulturno bogato, arhitekturno in kulinarično izjemno mesto. Popek sveta. Romantično zatočišče. Prizorišče znamenitih olimpijskih iger leta 1960, kjer je na maratonu zmagal bosonogi Abebe Bikila. Bi šli z nami metat kovance v Fontano Trevi in šli teč ob mogočni Kolosej? Ali pa se sprehodili po trgu sv. Petra in celo pošpegali v Sikstinsko kapelo? Vse poti vodijo v Rim in tudi vsak pravi maratonski popotnik ga ima na seznamu. Vabljeni za nami – vse poti vodijo v Rim!

676-f-print_292

Program izleta:

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

1. dan –  četrtek  30.3.2017: SLOVENIJA –  ITALIJA

Odhod avtobusa ob 20.00 uri (Jesenice – Kranj – Ljubljana). Vožnja čez mejni prehod Fernetiči mimo Benetk proti Rimu. Peljali se bomo čez štiri italijanske pokrajine in proti jutri prispeli v Rim.

2. dan – petek  31.3.2017: RIM – EXPO – MESTO

Po nočni vožnji prihod v Rim. Na hitro bomo našli nekaj za prigriznit in se odpravili na EXPO, kjer boste maratonci lahko prevzeli vaše štartne številke, ostali pa si boste ogledali pestro ponudbo razstavljalcev. Sledi vožnja do hotela v bližini centra mesta in namestitev. Popoldne si bomo šli ogledat zanimivosti v centru mesta: Panteon, Trg Navona z vodnjakom štirih rek, trg Piazza Venezia, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor bomo vrgli kovanec za srečo. Sledi večerja in povratek v hotel (ali nočno življenje po želji :)).

3. dan – sobota  1.4.2017: RIM

Po zajtrku se bomo najprej podali na ogled najmanjše državice na svetu – Vatikana. Sprehodili se bomo po trgu Sv. Petra, pokukali v baziliko Sv. Petra ter si ogledali Sikstinsko kapelo. Popoldne se bomo ustavili pri Koloseju, si ogledali mogočno zgodovinsko stavbo in štart prihodnjega dne. Sledil bo zgodnja večerja, po njej sprehod po osvetljenih rimskih trgih in ulicah ob mogočni reki Tiberi.

Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

4. dan – 2.4.2017:  RIM  – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 9. uri, tek na 4km pa takoj za njim, zato bomo po zajtrku, najkasnejeob 7:30 odrinili na štart. Navijači se bomo organizirali tako, da bomo tekače na progi ujeli čimvečkrat. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 15:30h) se sprehodimo do avtobusa in se zapeljemo na analizo.

Maratonska trasa  je speljana po celem mestu, z veliko zanimivostmi takoj ob progi. Rimski maraton je prav gotovo edini na svetu, ki ima toliko zgodovinskih znamenitosti takoj ob progi! Od Piramide, muzejev, izkopanin, Koloseja, Španskih stopnic, Vatikana in še in še..

Višinska razlika na progi je minimalna, med 20 in 34 metri nad morjem. Maraton je eden hitrejših v Evropi, najboljši čas pri moških je 2 uri in 7 minut, pri ženskah pa 2 uri in 22 minut. Del proge poteka tudi po razvpitih kockah. Odlično je poskrbljeno za postojanke s pijačo, wc-je in zdravstveno oskrbo na progi. Za zgodnjo pomlad pričakujemo temperature okrog 15 stopinj C in nizko zračno vlago. Idealno!

Limit proge za maratonce je kar 7 ur!

5. dan – 3.4.2017: RIM – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpravili proti Sloveniji in v večernih urah prispeli v Ljubljano.

Celoten izlet bosta vodila izkušena popotnika Igor Zonik in Mitja Štern.

Cena izleta: 329  in vključuje:
- prevoz s sodobnim turističnim busom,
- 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3 *,
- vse cestne pristojbine in mestne takse za avtobus,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje izleta,
- turistično takso.

Za enoposteljno sobo je doplačilo 30€/osebo/dan.

Obeta se avantura, zato povabite še prijatelje!


Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila oz. večerje
- karta za javni prevoz 

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

FB dogodek – pridružite se

Prijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 100€ (+ štartnine za vse maratonce, ki se prijavijo preko nas) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur).  Nadaljnih 100€ se plača 10.novembra, preostanek plačila za izlet pa se izvede do 1.3.2017 na isti račun.

Za vas brezplačno uredimo tudi prijavo na maraton.

- štartnina do 10.10. je 72€ 

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko)  ali 041 431 363 (Igor)!

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

ŠD Maratonc izlet organizira v okviru letnega programa za svoje člane, nepridobitno. Vse aranžmaje ureja potovalna agencija Integral.

Maratonski izlet Valencia 2016

Najhitrejši španski maraton bo letos konec novembra gostil tudi našo odpravo! Tretje največje špansko mesto, kjer je olimpijsko normo za Rio lani postavila tudi trenutno naša najboljša maratona Daneja Grandovec nudi izjemno veliko znamenitosti in kulinaričnih poslastic – navsezadnje je Valencija tudi prestolnica paelle. Prijetne temperature, hitra in atraktivna maratonska proga, bogato nočno življenje in španski temperament – rabite še kak razlog, da greste z nami? :)

valencia1

PRIJAVNICA TULE

1.dan – četrtek 17.11.2016 – SLOVENIJA – ITALIJA – letalo – VALENCIJA

Odhod z avtobusom iz Kranja oziroma Ljubljane (Tivoli). Vožnja do letališča (Benetke ali Trst). Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom na EXPO, kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali športni sejem. Nato se z avtobusom odpeljemo do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

2. dan – petek 18.11.2016 – VALENCIJA

Po zajtrku se bomo odpravili do središča mesta, kjer si bomo ogledali štartno ciljni prostor in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

valencia2
Sledi ogled glavne znamenitosti Valencije Ciudad de las Artes y las Ciencias (kjer bo v nedeljo tudi štart in cilj maratona in 10km teka). Gre za kompleks kulture, znanosti, umetnosti in narave. Mesto umetnosti sestavljajo: Hemisferic, Oceanografic, Museo de las ciencias de principe Felipe, El Palau de les Arts Reina Sofia, Umbracle in Agora oziroma 3D dvorana, največji akvarij v Evropi, muzej znanosti, operna palača, prostor s tipičnim rastlinjem in dvorana za koncertne, športne in druge prireditve.

3. dan – sobota 19.11.2016 – VALENCIJA

Po zajtrku se odpravimo na zanimive oglede po mestu. Sprehodili se bomo tudi po bližnji marini, kjer poteka ulična dirka Formule 1.

Po zanimivih ogledih sledi prava španska večerja, kjer bomo uživali v domači kulinariki in preizkusili znamenito špansko sangrio. Valencija velja za mesto najbolj znane španske jedi paelle.

valencia5

4. dan – nedelja 20.11.2016 – MARATON – povratek domov

Maraton in tek na 10km se v nedeljo začneta ob 9.00. Po zajtrku najkasneje ob 7.30 odrinili na štart.
Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod na letališče in let proti Trstu. Vmes se še okrepčamo in analiziramo pretečeni maraton. V Ljubljano oz. Kranj se z avtobusom vrnemo v nočnih urah.

valencia4

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 549€ in je sestavljen iz :

- avtobusni prevoz KR – LJ – letališče in nazaj,
- letalski prevoz Trst – Valencia in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče v Valenciji–hotel–letališče v Valenciji,
- hotelske storitve v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (65€ za maraton do konca septembra, 25€ za 10km do konca novembra),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 201116). Prijavite se lahko tudi v trgovini ŠC Maratonc, Partizanska 37, Kranj (pokriti olimpijski bazen). Preostanek plačila za izlet se izvede do 10.10.2016 na isti račun ali v trgovini ŠCM.

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral. 

40. Pariški maratonski izlet 2016

Dragi maratonci, prijatelji in ostali navdušeni tekači!

Prestopno in olimpijsko leto 2016 bomo maratonsko začinili z enim najlepših in največjih maratonov na svetu! Pariz, romantično mesto, ki ponuja ogromno zabave in kulturnih znamenitosti vsem obiskovalcem, bomo v aprilu obiskali tudi tekaško. Na jubilejni 40. Pariški maraton, kjer bo nastopilo 50.000 tekačev vas vabimo v čimvečjem številu.

ŠTARTNINE SO ŽE RAZPRODANE!

Zakaj ravno v Pariz? Ker gre za kulturno, arhitekturno, zgodovinsko, modno in navdihujoče mesto. Ker ga letno obišče čez 30 milijonov obiskovalcev. Ker je kulinarični biser, stišišče kultur in ker te vsrka vase. Ker ima poleg Berlina in Londona najbolj prestižni evropski maraton.

paris

Program izleta:

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

 

1. dan – 31.3.2016: SLOVENIJA –  AVSTRIJA – NEMČIJA -FRANCIJA

Odhod avtobusa ob 18.00 uri (Ljubljana – Kranj – Jesenice). Vožnja čez Karavanke in naprej čez Avstrijo in Nemčijo proti Franciji.

2. dan – 1.4.2016: PARIZ + EXPO

Po nočni vožnji okrog poldneva prihod v Pariz. Sledi vožnja do hotela in namestitev. Z Metrojem se bomo odpravili na EXPO, kjer boste maratonci lahko prevzeli vaše štartne številke, ostali pa si boste ogledali pestro ponudbo razstavljalcev. Sledi ogled Eifflovega stolpa, kasneje večerja.

logoPariz

3. dan – 2.4.2015: PARIZ

Po zajtrku se bomo najprej podali na ogled gotske katedrale Notre Dame, videli pa bomo tudi muzej Louvre, slavolok zmage, Elizejske poljane, mestno hišo ter Les Invalides, kjer je v cerkvi mogočna Napoleonova grobnica. Sledi pozno kosilo. Proti večeru odhod na Montmarte, zbirališče umetnikov in ogled bazilike Sacre Coeur. Še krajši nočni sprehod po zabaviščni ulici Pigalle. Nočitev.

Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

4. dan – 3.4.2016:  PARIZ – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 8:45h, zato bomo po zajtrku, najkasnejeob 7:15 odrinili na štart. Navijači se bomo organizirali tako, da bomo tekače na progi ujeli čimvečkrat. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 14:30h) se sprehodimo do avtobusa in se zapeljemona analizo.

trasa16

Maratonska proga je sama po sebi nekaj posebnega. Od štarta na Elizejskih poljanah, mimo Place de Concorde in Bastilje na vzhodni del mesta. Ob Seni se boste vračali mimo katedrale Notre-dame in na 30. kilometru samo čez reko občudovali Eifflov stolp. Za zadnji del pa še iztek skozi čudoviti Bolonjski gozd nazaj na izhodišče.

Po cilju in analizi sebomo še malo pomudili v mestu in ob prijetnem sprehodu ogledali še kako zanimivost. Sledi nočitev v hotelu.

5. dan – 4.4.2016:  FRANCIJA - NEMČIJA - AVSTRIJA – SLOVENIJA 

Po zgodnjem zajtrju odhod avtobusa proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Celoten izlet bosta vodila Igor Zonik in Mitja Štern.

Cena izleta: 352€ in vključuje:
- prevoz s sodobnim turističnim busom
- tri nočitve z zajtrkom v hotelu 3 *
- vse cestne pristojbine
- osvežilo na busu
- informativno gradivo

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:

- vstopnine
- kosila in večerje
- karta za javni prevoz (Metro)
- štartnina (če tečete)

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 100€ + štartnine 109€ v skupnem znesku 209€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur, Referenca SI00 10042015, namen ADVA)
Prijavite se lahko tudi v trgovini ŠC Maratonc, Partizanska 37, Kranj (pokriti olimpijski bazen). Preostanek plačila za izlet se izvede do konca februarja 2016 na isti račun ali v trgovini ŠCM.

Za vas uredimo tudi prijavo na maraton. Prijave so zaenkrat še  odprte!

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 431 363 ali na 041 709 531!

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

Tule najdete fotke iz našega izleta 2012: https://picasaweb.google.com/113076862803706759507/ParizMaraton2012

Društvo ŠD Maratonc ni DDV zavezanec, zato so vse cene brez DDV (po 1.odstavku 94.člena ZDDV). Izlet organiziramo v sodelovanju z agencijo Integral Tržič.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer