Archive for the ‘Neuvrščeni’ Category

Skopje maraton, polmaraton, štafeta in 5km

Središče in stičišče južnega Balkana je v Skopju, srcu Severne Makedonije, kjer se mešajo antična in rimska zgodovina, bogata srednjeveška arhitektura in izjemno veliko naravnih lepot. Pa seveda izjemna kulinarika in neverjetno gostoljubni ljudje - mi gremo tja na maraton! Oktober je najlepši mesec za obisk makedonske prestolnice, vreme odlično in idealno za tek. V deželo sonca, bogate zgodovine in najboljšega vina potujemo iz brniškega letališča v soboto, 5.oktobra in se vračamo v torek, 8.oktobra. Greste z nami na noro balkansko avanturo?

skopje

PRIJAVNICA TULE 

1.dan - sobota 5.10.2024 – SLOVENIJA - BRNIK -BEOGRAD – SKOPJE

Zbor na brniškem letališču ob 8h zjutraj, od koder z AirSerbia letimo preko Beograda v Skopje. Pristanemo po 14 uri. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom v hotel 4* v Skopju, na EXPO, kjer bomo prevzeli štartne številke pa se sprehodimo iz hotela. Po prevzemu številk se bomo odpravili na zgodnjo večerjo in večerno raziskovanje mesta.

skop1

 

2. dan – nedelja 6.10.2024 – MARATON

Maraton, polmaraton, štafetni tek in tek na 5 km  v nedeljo startajo že ob 8.30.  Najkasneje 7.00 bomo tako s hotela krenili na bližnji startni prostor. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 14.30) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu.

Pričakovati je lepo vreme, s temperaturami med 15 in 20 stopinj in zelo ravno in hitro progo od reki Vardar. Izbirate lahko med tekom na 5km, štafetnim tekom na maratonu (4 tekači, ki tečejo 9, 12, 9 in 12km), polmaratonom in maratonom.

Race route wizz air skopje marathon_1190V hotelu se bomo osvežili in si potem privoščili kosilo in analizo maratonskega teka. Uživali bomo v domači kulinariki in nazdravili tekaškim uspehom!  Po kosilu sledi zaslužen počitek ali kratek sprehod po starem delu mesta.

skopski2

3. dan – ponedeljek 7.10.2024 - SKOPJE – MESTO

Po zajtrku se zberemo pred hotelom in si privoščimo mesto z vsemi njegovimi znamenitostmi:  trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, reka Vardar, kamniti most in novi mostovi na reki, ploščad Makedonija, številni spomeniki in stari del mesta. Po ogledu si privoščimo kosilo na Čaršiji, najbolj slikovitem delu Skopja, ki je tržnica in turški bazar obenem z obilo dogajanja in tudi večerne zabave.

Duh Aleksandra Makedonskega, katerega kip obdaja na eni strani turški melos in turške kopeli na drugi strani pa nešteto cerkva, mostov in spominska hiša Matere Tereze vas bo navdušila. Če ne bomo preveč utrujeni, se povzpnemo še do Milenijskega križa na hribu Vodno.

skopski4

4. dan - torek 8.10.2024 - SKOPJE - KANJON MATKA – LETALIŠČE – LJUBLJANA

Po zajtrku se z avtobusom in lokalnim vodičem odpeljemo do enega makedonskih čudes – kanjona Matka. Najstarejše jezero v Makedoniji je 15 kilometrov iz mesta in že 25 let naravni spomenik, ki obsega 5.000 hektarov in se razteza na 1.400 metrih višinske razlike. Tukaj se vam ponuja čudovita narava z redkimi rastlinami in živalmi. Zraven je najbolj znana jama – Podvrelo, ki je raziskana do globin 190 metrov. Če bo vreme dopuščalo, se po jezeru zapeljemo tudi z ladjico, v eni od gostiln pa si privoščimo bogato poslovilno kosilo.

Po kosilu (po 13. uri) se zapeljemo na letališče, kjer imamo po 15. uri let preko Beograda v Ljubljano, kamor prispemo v  večernih urah.

skopski3

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev, v ponedeljek pa se nam pridruži tudi lokalni vodič.

PRIJAVNICA TULE

Cena paketa 612€ je sestavljena iz :

- letalski prevoz Brnik - Beograd – Skopje in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče Skopje–hotel –letališče Skopje,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- avtobusni izlet z lokalnim vodičem v torek v znameniti kanjon Matka,
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
štartnina (25€ za maraton, 25€ za polmaraton, 10€ za 5km in 82€ za štafeto štirih),
- enoposteljna soba (cena naknadno),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 260€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 0610). Akontacija se plača ob prijavi, preostanek pa do 1.9.2024.

PRIJAVNICA TULE

Marathon du Medoc 2024

Marathon du Medoc, letos nam ne uideš!

DOSEGLI SMO 50 MEST – PRIJAVITE SE V ČAKALNO VRSTO! Za več info pišite na: info@maratonc.si

Maraton du Medoc je med maratonci postal kultni dogodek, ki se ga je treba enkrat v življenju udeležiti. Mi bomo zraven leta 2024 – točno 40 let od njegove prve izvedbe. Imamo zagotovljene startnine, zanimivo 3-dnevno potovanje in najboljšo družbo. Pridružite se nam na tej nori pustolovščini v Bordeauxu.

TEMA ZA MARATON DU MEDOC  2024 JE “USTVARITE SVOJE IGRE”, v čast olimpijskih igram. Oblecite najboljše, kar imate ali pa se pridružite skupinski maski, za katero se odločimo skupaj.
Kljub vsem zabavnim elementom pa je Maraton du Medoc pravi maraton z uradno izmerjeno progo, katere četrtina je po makadamskih cestah. Fantastična organizacija in čudovita proga, ki se vije kar med 52 različnimi vinskimi kletmi – “chateau-ji”. Tudi vi lahko postanete del te tekaške zabave, ob podpori 3.000 prostovoljcev in kar100.000 navijačev. Pridružite se in ustvarite nepozabno izkušnjo. Število mest je omejeno, pohitite!

Na poti bomo dobre 4 dni, od četrtka 5.9. popoldne do nedelje 8.9. zvečer. Potujemo z letalom iz Benetk, do tja imamo avtobusni prevoz. Za potovanje potrebujete osebno izkaznico ali potni list. Za udeležbo na maratonu je potrebno zdravniško potrdilo.

Štartnine za maraton: 100€

–> PRIJAVITE SE TUKAJ

m15Kakšen je načrt potovanja:

Več informacij tule.

m20

 

–> PRIJAVITE SE TUKAJ 

Cena izleta bo znašala 879€ in vsebuje;

- letalsko karto Benetke - Bordeaux – Benetke, z oddajno prtljago do 23kg,
- transfer iz Slovenije do letališča in nazaj,
- transfer do hotela in nazaj,
- vse letališke takse in pristojbine,
- tri(3) nočitve z zajtrkom v hotelu 4* v bližini centra mesta,
- Štartno številko preko agencije dostavo  številke v hotel (za maratonce),
- transfer na štart maratona in transfer nazaj v hotel,
- enodnevni izlet na sipine Pilat Dunes in v  Pessac-Léognan,  z degustacijo (cena degustacije naknadno) bordojca,
- informativno gradivo,
- vodenje.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
štartnina 100€,
- enoposteljna soba,
- vstopnine (muzej),
- degustacija,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 320€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 0709).  Preostanek plačila za izlet se izvede do 30.7.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ

m33

 

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili! Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si .

United Airlines NYC Half – 17.3.2024

Ekskluzivno za Slovenijo: zagotovimo vam štartni paket paket za za 2024 United Airlines NYC Half 17. marca iz Brooklyna v Central Park.

RAZPRODANO za 2024, vabljeni v čakalno vrsto za 2025.

United Airlines NYC Half je zelo priljubljen polmaraton. Začenši v Brooklynu, prečkajoč Manhattan Bridge in Times Square v Manhattnu, preden se zaključi v Centralnem parku, tekmovanje United Airlines NYC Half vas popelje na čudovito potovanje po zaprtih ulicah New Yorka. Letos lahko uživate v paradi in praznovanjih ob prazniku sv. Patrika v soboto ter se nato pomerite na tekmi v nedeljo. Odličen čas za obisk New Yorka!

Zveč kot 24.000 tekači iz celega sveta je povpraševanje po štartninah  visoko, vendar vam lahko zagotovimo nastop,saj imamo zagotovljena mesta za letošnjo izvedbo.. Za vas uredimo tudi bivanje, v osnovnem paketu pa je štartnina in letalska karta.

Cena za tekača: . 1625 €
Cena za spremljevalca: cca 1325€

Cena vsebuje:

- transfer do letališča in nazaj
- letalsko karto Trieste -NYC - Trieste
- transfer do hotela

- startnino za polmaraton 

- informativno gradivo

OPCIJSKO:

- 3 – 5 nočitev v hotelu 4* v predelu Manhattan (The Blakely by LuxUrban, Trademark Collection by Wyndham): 250€/osebo/noč v dvoposteljni sobi

Informacije in prijave na: info@maratonc.si

 

IMG_7327

London 2026

Zagotovite si svoje mesto za Londonski maraton aprila 2026!

Število mest omejeno!

unnamed (2)

Zagotovite si svoje mesto za Londonski maraton 2026. Število mest omejeno!

Prijavite se tule in zagotovite svoje mesto!

info@maratonc.si

London bo 19. aprila 2026 na sporedu že 46-ič!

ŠD Maratonc v sodelovanju z Alpetour Arriva d.o.o. je uradni in ekskluzivni organizator potovanja na TCS London Marathon za Slovenijo in vam lahko zagotovi nastop na tem težko dosegljivem maratonu.

Pridružite se nam v Londonu in bivajte v odličnem 4* hotelu v predelu Kensigton, le pet postaj podzemne železnice oddaljenem od cilja maratona pred Buckinghamsko palačo.

V kolikor zberemo vsaj 30 potnikov, bomo organizirali tudi potovanje z vodenjem. Sicer uradni aranžma vsebuje štartnino na maraton ter 4 nočitve (petek-torek, v dvoposteljni sobi) v Londonu. Ponudba za spremljevalce vsebuje 4 nočitve v hotelu (dvoposteljna soba). 

PRIJAVE SPREJEMAMO do razprodaje prostih mest. Splača se pohiteti!
Za leto 2025 so mesta na voljo tule: https://sportstoursinternational.ie/event/tcs-london-marathon/

Cena za tekača: 1699€
Cena za spremljevalca: 620€
Doplačilo za enoposteljno sobo: 105€ na noč.

V primeru 30 potnikov ali več bomo dodali tudi možnost skupinskega potovanja z letalom, organizacijo potovanja po mestu in skupno obedovanje. Te dodatne stroške opredelimo po formiranju skupine, v začetku septembra.

Potovanje organiziramo z Alpetour Arriva potovalno agencijo.

PRIJAVITE SE TULE!
Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer