Archive for the ‘Neuvrščeni’ Category

42. Istanbul maraton, 15km & 8km fun run

RAZPRODANO, PRIJAVE V ČAKALNO VRSTO!

Mesto na sedmih gričih, kot radi poimenujejo Istanbul, leži na severozahodu Turčije, ob Bosporski ožini in je edino mesto na svetu, ki leži med dvema kontinentoma – Evropo in Azijo. Tukaj se srečuje staro in novo, zahodna in vzhodna civilizacija in mnogo kultur. Ste za orientalsko? Ste za napredno evropsko mesto, ki ponuja vse udobje in odlično mešanico vzhodnih kultur z izjemnimi arhitekturnimi in kulturnimi presežki, z kulinariko, ki je ne boste mogli prehvaliti in maratonom s startom v Aziji? Rezervirajte si november 2020!

42istan

 PRIJAVNICA

1.dan – petek 6.11.2020 – potovanje

Zbor potnikov ob 8.00 na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Odhod letala je predviden za 9.40, prihod v Istanbul pa ob 13.50 po lokalnem času (2 uri naprej). Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do expa in potem do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

2. dan – sobota 7.11.2020 – ogledi

Po zajtrku gremo v mesto! Hotel je le streljaj oddaljen od ciljnega prostora. Dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Sledi ogled glavnih znamenitosti Carigrada:

  • Hagija Sofija – veličastna cerkev, danes preurejena v muzej. Cerkev božje modrosti, kot jo tudi imenujemo, je nekoč veljala za največjo cerkev na svetu, danes pa navdušuje obiskovalce z zlatimi bizantinskimi mozaiki in marmornatimi stebri.
  • Modra mošeja (Sultanahmet Camii – edina mošeja v Istanbulu s šestimi minareti. Modra mošeja je dobila ime po več kot 20.000 ročno izdelanih modrih ploščicah v notranjosti, prevzela pa vas bo tudi s čudovitimi vitražnimi okni in verzi iz Korana).

ist2 Po kosilu se bomo odpravili proti srcu Istanbula, Taksimu. To je predel, ki ponuja nakupovanje v bogato založenih trgovinah priznanih znamk. Povzpeli se bomo na srednjeveški kamniti stolp – Galata Kulesi, ki je odlična razgledna točka na stari Istanbul. ist4

3. dan – nedelja 8.11.2020 – maraton in krajši teki

Maraton se v nedeljo začne ob 9.00. Brezplačni prevozi bodo organizirani iz več lokacij v središču mesta, iz trga Taksim (nasproti Ataturk Culteral Center) in iz Sultanahmeta (blizu Hagia Sophije) od 7.00 – 7.30 ure, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.30 odrinili na štart. Štart tekov na 42,195 km (limit 6h) je ob 9h,  15km (limit 3.45h) je ob 9.15, štart FUN RUNa na 8km pa ob 9.45. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli spominske medalje. Proga je asfaltna, hitra in večinoma ravna in je edina proga na svetu, kjer tečeš iz enega na drug kontinent. Štarti vseh razdalj so na azijski strani Istanbula, cilj vseh treh tekov pa na evropski strani. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali v hotelu. Sledi odhod na večerjo in poštena analiza po teku! istanbul-maratonu-icin-pazar-gunu-bu-yollar-kapatilacak

4. dan – ponedeljek 9.11.2020 – ogledi in potovanje

Čaka nas še en dan turških poslastic! Najprej palača Topkapi, ki vas bo spomnila na zbirko arabskih zgodb Tisoč in ena noč in vam dala vpogled v skrivnostno življenje sultanov s stotinami konkubin v haremu in razkošnimi zakladi. Sledi Cisterna, stari zbiralnik vode, imenovana Yerebetan Saray Sarnici oz. Bazilika. Velikost in osvetlitev v baziliki vas prav gotovo ne bosta pustili ravnodušnih. Obvezno gremo na Grand Bazzar – največja pokrita tržnica na svetu, z več kot 4000 različnimi trgovinicami, ki nudijo »vse« – od sijajnih turških preprog, lončenih izdelkov, nakita, oblačil in obutve do vodnih pip, rut in šalov, svetilk, spominkov itd. Vendar opozorilo, obvezno bodite dobre volje in pripravljeni na prodajalčeva prepričevanja, saj vam bodo tamkajšnji trgovci poskusili prodati prav vse, tudi tisto, kar nikakor ne potrebujete. Pokukali bomo tudi na bazarj začimb (Mısır Çarşı), kjer najdete najrazličnejše začimbe, se dodobra najeste izvrstnega turškega medu in znamenitih turških slaščic ter poskusite pravi turški čaj. ist8 Prevoz na letališče in ob 18h po lokalnem času odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je predviden ob 20.00.

 PRIJAVNICA

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

Cena izleta:  565€ in vključuje:

- v ceno so zajete vse letališke takse, varnostne pristojbine
- navedeni letalski prevoz s prevoznikom Turkish Airlines(do 23kg oddajne prtljage + ročna prtljaga)
– avtobusni prevoz letališče–expo–hotel–letališče v Istanbulu
– hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki)
– vodenje v slovenščini
– organizacijo potovanja
– informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz,
- doplačilo za enoposteljno sobo, 120€.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 200€ (+štartnina 35€) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 112020). Plačilo  drugega obroka (200€)  se izvede do 30.6., preostanek plačila za izlet pa se izvede do 30.9.2020 na isti račun.

 PRIJAVNICA

Izlet pripravljamo v sodelovanju z agencijo Arriva.

Ciper 2021 – maraton, polmaraton, 10km&5km

VSA MESTA RAZPRODANA! SPREJEMAMO PRIJAVE V ČAKALNO VRSTO !

Na obali Cipra se je po zločinu iz strasti iz morske pene rodila boginja lepote in ljubezni Afrodita. Še danes bdi nad gradom, vklesanim v skalo na razgledni točki utrdbe Saint Hilarion. Ciper je tretji največji otok v Sredozemlju. Na vsakem koraku preseneča s pristnostjo, nedotaknjeno lepoto in kristalno čistim morjem.
Kalos irthade! Zakaj na Ciper? Ker ponuja živahno nočno življenje ter ogromno možnosti za sproščujoči oddih. Na Ciper gremo pogledat s soncem obsijane peščene plaže, okušat odlično hrano, idealno podnebje in veliko krajinskih in kulturnih lepot. In na maraton!  Izbirali boste lahko med 5km, 10km, 21km in 42km. Ravna proga ob morju, prijetne temperature, zgodnji štart in odlično vzdušje – kdo gre z nami na sredozemsko otvoritev sezone 2020? :)

opap

PRIJAVNICA TULE – ČAKALNA LISTA

1.dan - petek 26.11.2021 – SLOVENIJA – DUNAJ – LETALO – LARNAKA – LIMASSOL

Odhod z avtobusom iz Kranja oziroma Ljubljane, pobiranje po poti (po dogovoru). Vožnja do letališča (Dunaj), ob 10.25 let za Ciper, kamor prispemo ob 14.30 po lokalnem času. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom v hotel v Limassolu, na EXPO, kjer bomo prevzeli štartne številke pa se sprehodimo iz hotela. Po prevzemu številk se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

c1

2. dan - sobota 27.11.2021 - LIMASSOL

Po zajtrku se bomo odpravili do središča mesta, kjer si bomo ogledali štartno ciljni prostor in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj.


Sprehodili se bomo do starega centra mesta in si ogledali bizantinski grad Limassol in impresivni  srednjeveški muzej, ki se skriva v njem. Takoj ob glavnem trgu si bomo gledali glavno tržnico in si privoščili kavo v eni od živahnih kavarn, potem pa se razgledali še po glavni katedrali na eni in glavni mošeji na drugi strani trga.

Pot nas bo vodila tudi mimo starega pristanišča (Old Port), v eni od obalnih gostiln na glavni promenadi pa si bomo privoščili izdatno predmaratonsko kosilo ter ob njem degustirali znamenito ciprsko vino.

3. dan – nedelja 28.11.2021 – MARATON 

Maraton  v nedeljo starta že ob 7.30, polmaraton 7.40, še malo kasneje pa tudi teka na 5 in 10km.  Najkasneje 6.30 bomo tako s hotela krenili na bližnji startni prostor. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 13.30) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu.

cm1

V hotelu se bomo osvežili in si potem privoščili kosilo in analizo maratonskega teka. Uživali bomo v domači kulinariki in nazdravili tekaškim uspehom!  Po kosilu si raztegnemo noge na glavni promenadi, najpogumnejši pa bodo lahko tudi zaplavali v kristalnem morju.

tek

4. dan – ponedeljek 29.11.2021 - CIPER – povratek domov

Po zajtrku se odpravimo na voden izlet po južnem delu otoka. Z avtobusom se bomo zapeljali do antičnega mesta Kourion, kjer si bomo ogledali najbolj znano arheološko najdišče na otoku in ostanke nekdanjega mestnega kraljestva. Peljali se bomo skozi nekaj tipičnih ciprskih vasi in si ogledali dih jemajoč zaliv Episkopi z dolgimi peščenimi plažami. Daljši postanek bomo naredili v mestu Choirokoitia, ki je pod UNESCOvo zaščito in stoji na hribu. Prisostvovali bomo izdelavi tradicionalnih košar, si ogledali izdelavo znanega sira Halloumi ter ga skupaj z lokalnimi pecivi in pijačami tudi degustirali.

kou1

Zgodaj popoldne se z busom odpravimo na letališče, kjer imamo let 16.45. Na Dunaj prispemo ob 19h, domov pa se vrnemo v poznih nočnih urah. Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev, v ponedeljek pa se nam pridruži tudi lokalni vodič.

PRIJAVNICA TULE

Cena paketa 628€ je sestavljena iz :

- avtobusni prevoz KR – LJ – letališče Dunaj in nazaj,
- letalski prevoz Dunaj – Larnaka in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče Larnaka–hotel Limasol–letališče v Larnaka,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- avtobusni izlet z lokalnim vodičem v ponedeljek 29.11. z ogledom Kouriona in Choirokitte (s prigrizkom),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (36€ za maraton, 27€ za polmaraton, 18€ za 5km in 10km),
- enoposteljna soba (30€ na noč),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2021). Drugi obrok (200€) se plača do 10.12., razlika do 30.9.2021.

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo -  Arriva Alpetour potovalna agencija

Skopje maraton, polmaraton in 5km

Središče in stičišče južnega Balkana je v Skopju, srcu Severne Makedonije, kjer se mešajo antična in rimska zgodovina, bogata srednjeveška arhitektura in izjemno veliko naravnih lepot. Pa seveda izjemna kulinarika in neverjetno gostoljubni ljudje – mi gremo tja na maraton! Maj je najlepši mesec za obisk makedonske prestolnice, vreme odlično in idealno za tek. V deželo sonca, bogate zgodovine in najboljšega vina potujemo iz brniškega letališča v soboto, 9. maja in se vračamo v torek, 12. maja. Greste z nami na noro balkansko avanturo?

skopski

 

PRIJAVNICA TULE 

1.dan - sobota 9.5.2020 – SLOVENIJA - BRNIK -BEOGRAD – SKOPJE

Zbor na brniškem letališču ob 8h zjutraj, od koder z AirSerbia letimo preko Beograda v Skopje. Pristanemo po 14 uri. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom v hotel 4* v Skopju, na EXPO, kjer bomo prevzeli štartne številke pa se sprehodimo iz hotela. Po prevzemu številk se bomo odpravili na zgodnjo večerjo in večerno raziskovanje mesta.

skop1

 

2. dan – nedelja 10.5.2020 – MARATON

Maraton, polmaraton, štafetni tek in tek na 5 km  v nedeljo startajo že ob 8.30.  Najkasneje 7.00 bomo tako s hotela krenili na bližnji startni prostor. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 14.30) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu.

Pričakovati je lepo vreme, s temperaturami med 15 in 20 stopinj in zelo ravno in hitro progo od reki Vardar. Izbirate lahko med tekom na 5km, štafetnim tekom na maratonu (4 tekači, ki tečejo 9, 12, 9 in 12km), polmaratonom in maratonom.

Race route wizz air skopje marathon_1190V hotelu se bomo osvežili in si potem privoščili kosilo in analizo maratonskega teka. Uživali bomo v domači kulinariki in nazdravili tekaškim uspehom!  Po kosilu sledi zaslužen počitek ali kratek sprehod po starem delu mesta.

skopski2

3. dan – ponedeljek 11.5.2020 - SKOPJE – MESTO

Po zajtrku se zberemo pred hotelom in si privoščimo mesto z vsemi njegovimi znamenitostmi:  trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, reka Vardar, kamniti most in novi mostovi na reki, ploščad Makedonija, številni spomeniki in stari del mesta. Po ogledu si privoščimo kosilo na Čaršiji, najbolj slikovitem delu Skopja, ki je tržnica in turški bazar obenem z obilo dogajanja in tudi večerne zabave.

Duh Aleksandra Makedonskega, katerega kip obdaja na eni strani turški melos in turške kopeli na drugi strani pa nešteto cerkva, mostov in spominska hiša Matere Tereze vas bo navdušila. Če ne bomo preveč utrujeni, se povzpnemo še do Milenijskega križa na hribu Vodno.

skopski4

4. dan - torek 12.5.2020 - SKOPJE - KANJON MATKA – LETALIŠČE – LJUBLJANA

Po zajtrku se z avtobusom in lokalnim vodičem odpeljemo do enega makedonskih čudes – kanjona Matka. Najstarejše jezero v Makedoniji je 15 kilometrov iz mesta in že 25 let naravni spomenik, ki obsega 5.000 hektarov in se razteza na 1.400 metrih višinske razlike. Tukaj se vam ponuja čudovita narava z redkimi rastlinami in živalmi. Zraven je najbolj znana jama – Podvrelo, ki je raziskana do globin 190 metrov. Če bo vreme dopuščalo, se po jezeru zapeljemo tudi z ladjico, v eni od gostiln pa si privoščimo bogato poslovilno kosilo.

Po kosilu (po 13. uri) se zapeljemo na letališče, kjer imamo po 15. uri let preko Beograda v Ljubljano, kamor prispemo v  večernih urah.

skopski3

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev, v ponedeljek pa se nam pridruži tudi lokalni vodič.

PRIJAVNICA TULE

Cena paketa 548€ je sestavljena iz :

- letalski prevoz Brnik - Beograd – Skopje in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče Skopje–hotel –letališče Skopje,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- avtobusni izlet z lokalnim vodičem v torek v znameniti kanjon Matka,
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (18€ za maraton, 18€ za polmaraton, 7€ za 5km in 60€ za štafeto štirih),
- enoposteljna soba (cena naknadno),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 220€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 1020). Akontacija se plača ob prijavi, obrok 200€ do konca januarja, preostanek pa do 10.4.2020.

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo -  Arriva Alpetour potovalna agencija

5 dni Moskve – maratonski izlet 2019

So prestolnice na svetu, ki jih enostavno morate obiskati vsaj enkrat v življenju. In so maratoni, ki jih je vsaj enkrat treba preteči. Moskva ima oboje – največje evropsko mesto s 13-milijonskim prebivalstvom ponuja nešteto izjemnih znamenitosti, neverjetno zgodovino in ruski temperament, maraton pa za piko na i obkroži mesto in njegove magične lokacije. Poleg maratona je na voljo še tek na 10km, skupaj pa na največjem ruskem tekaškem festivalu sodeluje več kot 20.000 ljudi z vsega sveta. V Moskvo za kar 5 dni potujemo 20. septembra 2019 – če ne boste šli z nami, vam bo prav gotovo žal!

Moskovski maraton

PRIJAVI SE TUKAJ

Kakšen program smo vam pripravili:

1. dan –  PETEK,  20.9.2019: SLOVENIJA –  RUSIJA

Točno ob 8h se zberemo na letališču Jožeta Pučnika. Z Adrio letimo direktno v Moskvo in pristanemo na letališču Šeremetjevo. Z avtobusom se  zapeljemo do olimpijskega kompleksa, kjer si v sklopu stadiona Lužniki ogledamo tekaški EXPO in prevzeli štartne pakete. Sledi vožnja do hotela in namestitev, večerjamo pa v eni od znamenitih restavracij, kjer preizkusimo tipične ruske specialitete, nazdravimo in po želji še opravimo večerni sprehod po mestu. 

moskva3

2. dan – SOBOTA,  21.9.2019: MOSKVA

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled glavnih moskovskih znamenitosti. Za transport po mestu bomo uporabljali znamenito podzemno železnico, ki je zaradi veličastne arhitekture metro postaj pravi podzemni muzej. Ogledali si bomo Kremelj (zunanjost) in njegove cerkve, Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Leninovo grobnico, Bolšoj teater, Univerzo Lomonosov in nakupovalni center Gum.

Po želji bomo obiskali veličastno kremeljsko Katedralo ter Zakladnico (doplačilo), v kateri je našel prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu.

Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

Sledi pozno kosilo in večerni sestanek pred nedeljskim maratonom.

moskva4

3. dan – NEDELJA 22.9.2019: MARATONSKI DAN

Maraton in tek na 10km se v nedeljo začneta ob 9.15 uri, zato bomo po zajtrku, najkasneje do 7.30, odrinili na štart. Limit na progi je 6 ur. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine v cilj, se odpravimo v hotel, kjer se osvežimo, potem pa zberemo in odpravimo na pozno kosilo z analizo maratonskih dosežkov. Nepogrešljiva fotka z prisluženimi medaljami bo tokrat sploh nekaj posebnega :)

moskva42 4. dan – 23.9.2019:  MOSKVA

Po zajtrku se bomo s podzemno železnico zapeljali na ogled znamenitosti. Pot nas bo vodila do veličastnega Gorky parka, sprehodili se bomo po Parku Pobedi (Park Zmage), obiskali bomo znameniti muzej vodke in izredno zanimiv muzej kozmonavtike.

Sledi pozno kosilo in degustacija pravih ruskih dobrot. Po kosilu se bomo ustavili v enem od nakupovalnih središč, kjer si boste lahko kupili spominke.

ponedeljek5. dan – 24.9.2019:  MOSKVA – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali na letališče, sledi let nazaj v domovino. Predviden pristanek na Brniku v popoldanskih urah.

PRIJAVI SE TUKAJ

Cena aranžmaja: 693€. Paket vsebuje:

- štiri (4) nočitve z zajtrkom,
– vstop v hotelski Wellness Center (telovadnica/fitnes, savna, sprostitveni prostor),
– avtobusni transfer letališče -Expo – hotel – letališče,
– letalska vozovnica Ljubljana – Moskva – Ljubljana, vključno s taksami in kosom oddane prtljage/osebi,
– rezervacija skupinske letalske vozovnice iz Ljubljane,
– stroški agencije,
– informativno gradivo,
– vodenje izleta v slovenskem jeziku.

Obvezna doplačila: 92€. Sem spada:

- strošek enkratnega turističnega vizuma za Rusko Federacijo (uredimo preko agencije),
– pridobitev potrdila za sprejem turista s strani ruske turistične organizacije,
– zavarovanje za tujino z asistenco Coris, kritje po osebi do 50.000,00 € (v skladu s pogoji zavarovanja Coris – uredimo preko agencije).

PRIJAVI SE TUKAJ

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
– kosila in večerje,
– karta za javni prevoz,
– startnina,
– zdravniško potrdilo od svojega zdravnika (za maraton je potrebno).

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2209). Drugi obrok v visini 250€ se plača do konca aprila.  Preostanek plačila za izlet se (lahko po obrokih) izvede do 10.8. 2019 na isti račun.

V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.

Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili :)

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

Postopki za pridobitev vizuma:

  1. potrdilo o sprejemu turista s strani ruske organizacije, ki opravlja dejavnost turističnih potovanj, podatke okateri so vneseni v edini zvezni register turističnih potovanj,
  2. veljaven potni list, ki vsebuje vsaj 2 prosti strani (nujno skupaj, kot knjiga), namenjeni pridobivanju tujih vizumov, in ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po preteku vizuma;
  3. natisnjeno in lastnoročno podpisano vlogo za izdajo vizuma, ki jo mora tuji državljan izpolniti na spletni strani visa.kdmid.ru
    (kot kraj vložitve dokumentov navedite vizumski center, v katerem nameravate vložiti dokumente);
  4. barvno fotografijo, v velikosti 3,5 cm × 4,5 cm, z ostro sliko obraza – prosilec mora biti fotografiran od spredaj, ozadje mora biti svetlo, zatemnjena očala in pokrivala niso dovoljena (izjema so osebe, ki imajo zaradi svoje narodne ali verske pripadnosti v potnem listu fotografijo s pokrivalom);
  5. dokazilo o potovalnem zdravstvenem zavarovanju, ki je veljavno za območje Ruske federacije in pokriva celotno trajanje vizuma; izjema so primeri, ki temeljijo na načelu vzajemnosti (skupinsko Coris zavarovanje).
  6. vsak potnik mora dati soglasje za urejanje, vize lahko začnemo urejati največ 90 dni pred začetkom potovanja.

Maratonski izlet Barcelona 2019

Po petih letih se spet vračamo na enega najlepših evropskih maratonov. Katalonska prestolnica bo 10. marca 2018 gostila že 41. maraton. Že dvakrat smo bili navdušeni nad izjemnim mesto na Costa Bravi, ki poleg maratona ponuja izjemne arhitekturne presežke kot sta Park Guell in Sagrada Familia, športne objekt ko sta Camp Nou in Olimpijski park ter znamenito Ramblo z nočnim življenjem. Barcelona 2019, prihajamo!

Maraton je na sporedu v nedeljo, 10.3. 2019 ob 8.30 zjutraj, ko se bo iz štarta blizu Placa Espana pognalo skoraj 20.000 tekačev. Bodite tudi vi med njimi! Limit je 6 ur! Prestolnico Katalonije si bomo ogledali tudi turistično, zato smo za vas pripravili 4 dnevni izlet. Štartali bomo v petek, 8.3.2019 v jutranjih urah, vračali pa se bomo v ponedeljek popoldne. Potujemo z busom do Benetk in naprej z letalom do Barcelone. Za dobro družbo, vodenje izleta in nove dogodivščine bo poskrbljeno!

 

zurich-barcelona-marathon-800px-2

PRIJAVNICA

Kakšen je okvirni plan izleta?

1. dan – petek, 8.3.2019 – BENETKE – BARCELONA – EXPO

Odrinemo zgodaj zjutraj  iz Gorenjske. Potnike bomo pobirali v Lescah, v Kranju, v Ljubljani in na Primorskem. Peljemo se do letališča v Benetka, odkoder z letalsko družbo Vueling letimo v Barcelono (okvirno uro in pol). Po 11. uri prispemo na letališče, avtobus pa nas pelje najprej na EXPO, potem pa v hotel, kjer se osvežimo.

Sledi pozno kosilo, z metrojem se bomo zapeljali v srce mesta, najprej na Katalonski trg potem pa po Rambli, znameniti ulici z nešteto stranskimi ulicami. Po želji bomo raziskali tudi nočno življenje vročekrvnega mesta :)

2. dan – sobota, 9.3.2019 – BARCELONA

Po zajtrku se zberemo in gremo pogledat znameniti stadion nou Camp in muzej nogometnega kluba Barcelona. Zapeljali se bomo tudi do olimpijskega parka in si ogledali stadion in prizorišča. Če bo čas, bomo pokukali še v Picassov muzej. Spet se bomo najedli lokalnih specialitet na karboloading kosilu, si potem ogledali še start na Placa Espana in se podali v hotel počivat. Najvzdržljivejši pa še na kako sangrio v center :)

Po mestu se bomo najlaže prevažali z javnim prometom – vozovnica TMB je namreč uporabna za vse vrste (bus, podzemna, tramvaj…)

3. dan – nedelja, 10.3.2019 – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 8.30, zato bomo po zajtrku, najkasneje do 7:30 odrinili na štart. Limit na progi je 6 ur. Spremljevalci bodo poiskali ugodne položaje in nas čimvečkrat poslikali. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 15h) se odpravimo v hotel, kjer se osvežimo potem pa zberemo in odpravimo na izdatno pozno kosilo z analizo maratonskih dosežkov!

4. dan -ponedeljek, 11.3.2019 – BARCELONA – POTOVANJE DOMOV

Po zajtrku se bomo počasi odpravili raziskovat znamenitosti mesta, ki jih ne smemo zgrešiti: katedrala Sagrada Familia, izjemni Park Guell in najlepšo tržnico v Evropi, La Buqueria. Ogledali si bomo modernistično arhitekturo mesta z Gaudijevo La Pedrero. Privoščimo si še poslovilno špansko kosilo, nakupimo spominke in pozno popoldne odpravimo na letališče, domov pa iz Benetk prispemo pozno ponoči.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev.

Cena izleta: 669€ (startnina za maraton je trenutno dodatnih 73€)
- prevoz s sodobnim turističnim busom do letališča,
- letalska karta Benetke – Barcelona in nazaj,
- avtobusni prevozi letališče – expo – hotel – letališče,
- tri nočitvi z zajtrkom v hotelu Dantes 4 *,
- turistično takso v Barceloni,
- vse cestne pristojbine,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila in večerje
- karta za javni prevoz
- startnina

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 100319). Drugi obrok v visini 200€ se plača do konca novembra.  Preostanek plačila za izlet se (lahko po obrokih) izvede do 1.2. 2019 na isti račun.
V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.
Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili!

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

barca14

 

ŠD Maratonc izlet zbira prijave za izlet za svoje člane. Vse aranžmaje ureja potovalna agencija Meteor in agencija Alpetour Kranj.

36. KLASIČNI MARATON ATENE 2018

36. KLASIČNI MARATON ATENE 2018

Končno bo spet prišel na vrsto! Klasični, zgodovinski, avtentični maraton, ki ga je prvi leta 490 pr.n.št. odtekel atenski vojak Filipides in na cilju izdihnil. V letu 2018 v zibelko maratonskega teka potujemo tudi mi in zraven vabimo tudi tebe. “Zmagali bomo!”

PRIJAVE ODPRTE!

aten

1. dan – petek, 9. 11. 2018 Odhod iz letališča Brnik proti Beogradu, kjer prestopimo na letalo za Atene. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa bomo obiskali tekaški EXPO (Taekwondo Center), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Od tam se bomo odpravili na večerjo, kjer bomo uživali v domači kulinariki in preizkusili znameniti grški ouzo.

2. dan – sobota 10. 11. 2018
Po zajtrku se bomo odpravili do Panathinaiko stadiona, kjer bo cilj nedeljskega maratona (in tekov na 5km oziroma 10km) in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Sledi ogled glavnih znamenitosti Aten. Največja atenska oziroma grška znamenitost je Akropola, ki je bila zgrajena v času vladavine Perikleja (5. stoletje). Večina templjev je bila posvečena Ateni, ki je bila boginja in zavetnica mesta. Ogledali si bomo Propileje, tempelj Atene Nike, Dionizovo gledališče (tu so bila prvič uprizorjena dela Sofokleja, Evripida, Ajshila), gledališče Heroda Atika, Partenon in svetišče Erehteion ter druge znamenitosti. Pred spanjem si še enkrat izmenjamo informacije pred maratonom in zaželimo srečo.temple-of-rome-augustus-1

3. dan – nedelja, 11. 11. 2018 Maraton se v nedeljo začne ob 9.00. Brezplačni prevozi bodo organizirani iz več lokacij v središču mesta, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.00 odrinili na štart. Vsi tekači morajo biti na štartu najkasneje ob 8.00. Štart teka na 5km (limit 1.25 h) je ob 7.50, štart teka na 10km (limit 1.50 h) pa ob 8.50. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli spominske medalje. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo in proslavljanje maratonskih dosežkov. Athens-Classic-Marathon

4. dan – ponedeljek, 12. 11. 2018
Po zajtrku si bomo ogledali še znamenitosti, ki jih pred maratonom nismo uspeli ter nakupili spominke. Popoldne prevoz na letališče. Domov prispemo v večernih urah.

PRIJAVE ODPRTE!

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

Cena izleta je 769€ in vključuje:

- letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Beograd – Atene in nazaj
- v ceno so zajete vse letališke takse, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo (končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 21 dni pred odhodom na potovanje.)
- avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Atenah,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Štartnina za maraton  znaša 45€ , za 10km tek pa 38€ (po 20.7. je maraton 100€, 10km pa 80€) in vključuje tudi:
- majico maratona
- zavarovanje
- čip
- spominsko priznanje in vse storitve na maratonu.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
- kosila in večerje

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 11112018). Možno plačilo tudi na obroke po dogovoru.

V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.
Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

atene Aranžma organiziramo v sodelovanju z agencijama Integral d.o.o. in Meteor d.o.o.

Rock’n’Roll Madrid maraton, polmaraton & 10ka

Maratonci gremo na Rock’n’Roll maraton, juhu! Prvič na dogodek te znamenite svetovne serije in prvič na še eno prestolnico, ki nam je še manjkala – magični in fantastični Madrid! Skoraj 35.000 tekačev na vseh razdaljah pomeni fantastično vzdušje na progi in ob njej, da 20 rock bendov za spodbudo ob progi sploh ne omenjamo. Pa prav posebne, unikatne tekaške medalje! Kulturno, zgodovinsko in športno bogato mesto nam bo ponudilo obilo užitkov, za kulinarična razvajanja pa si privoščimo odlične španske specialitete s tapasi za piko na i. Če nam bo sreča mila, si najbolj zagrizeni po maratonu ogledamo še domačo tekmo Atletica Madrid z našim Janom Oblakom na čelu. Najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama ne bo nikogar pustila hladnega – greste torej z nami? :)

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 20.4.2018 – SLOVENIJA – ITALIJA – letalo - MADRID

Odhod avtobusa iz Kranja preko Ljubljane do letališča v Benetkah v zgodnjih jutranjih urah. Odhod letala je predviden za 7.40, prihod v Madrid pa ob 10.15. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do tekaškega EXPA kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme.

Sledi vožnja do hotela, nastanitev in krajši počitek. Z javnim prevozom se bomo zapeljali do središča mesta. Sprehodili se bomo do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s kipom medvedke z jagodičnico, ki je simbol mesta. Odtod se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje Madrida.

madrid_1

 

2. dan – sobota 21.4.2018 – MADRID

Po zajtrku si bomo ogledali cilj in štart nedeljskega maratona in tekov na 21 km ter 10km. Dogovorili se bomo za zbirno mesto, kjer se bomo dobili v nedeljo po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

Sledi ogled glavnih znamenitosti Madrida, prestolnice Španije. Sprehodili se bomo  po Passeo de la Castellana, najdaljši ulici v mestu s številnimi visokimi stolpnicami in muzeji. Na našem seznamu bo trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse.

realZa vse nogometne navdušence sledi ogled stadiona Bernabeo, kjer domuje sloviti madridski klub Real.

Po zanimivih ogledih se bomo odpravili na večerjo in kasneje  v hotel, kjer po večernem  sestanku sledi počitek pred nedeljskim tekom.

tapas_optimisada-600x370

3. dan - nedelja 22.4.2018 – MADRID MARATON

Maraton in tek na 21km  se v nedeljo začneta ob 9.00. Z javnim prevozom bomo po zajtrku najkasneje ob 7.00 odrinili na štart. Štart teka na 10km je ob 8.30. Zanimiva in hitra trasa (rekord 2.09) je speljana mimo glavnih znamenitosti Madrida s ciljem v največjem parku El Retiro, ob čudovitih ribnikih.

Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 15.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo. Po želji sledi še en večer ob raziskovanju lepot Madrida.

medalje

4. dan – ponedeljek 23.4.2018 – MADRID – povratek domov

Po zajtrku si noge raztegnemo z ogledom znamenite Kraljeve palače, veličastnega prebivališča burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Okrog 12h ure prevoz na letališče in odhod letala ob 15.25  do Benetk, kjer bomo pristali predvidoma ob 18.05. Sledi avtobusni prevoz v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 595€ in je sestavljen iz :

- navedeni letalski prevoz z vsemi letališkimi pristojbinami,
- avtobusni prevoz Kranj – Benetke in Benetke – Kranj,
- avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Madridu,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (70€ za maraton, 31€ za pomaraton in 22€ za 10km do konca septembra, kasneje 80/41/27 eur)),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 220418). Plačilo akontacije in aranžmaja je možno tudi v več obrokih.

PRIJAVNICA TULE

dp_madrid_dg_im_03.jpg_369272544

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral in agencijo Meteor.

Maratonski izlet Malta 2018

Gremo na Malto! Otok znamenitih Malteških vitezov v Sredozemlju, ki je velik le dobrih 300 km2 in ga poseljuje 400.000 prebivalcev ima pestro zgodovino in mnogo vplivov različnih kultur skozi stoletja. Zaradi izjemne lege je odličen za zimskih oddih na toplem, hkrati pa ponuja celo kopico znamenitosti, odlično mediteransko kulinariko in vina. Je del Evropske unije, uporablja evro kot uradno valuto (in dostopne cene) in angleščino kot uradni jezik. Vas rabimo še dodatno prepričati? :)
Start maratona in polmaratona je v stari prestolnici Medini, med tekom si boste lahko ogledali otok podolgem in počez, cilj pa je v zalivu nasproti glavnega mesta Valleta. Zima je naša, gremo!

 

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 23.2.2018 – SLOVENIJA – ITALIJA – letalo – MALTA
Odhod z avtobusom iz Kranja oziroma Ljubljane (Tivoli). Vožnja do letališča (Bergamo). Let do glavnega mesta Malte Luqa. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela Diplomat**** in potem peš do EXPA, kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali športni sejem. Hotel je na izjemni lokaciji ob morju in v neposredni bližini zaliva Sv. Julijan, ki kipi od družabnega življenja in zabave. Sledi počitek in večerja, nato pa se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje okolice.

2. dan – sobota 24.2.2018 – MALTA
Po zajtrku se bomo odpravili do ciljnega prostora maratona (500 od hotela), kjer si bomo ogledali ciljni prostor in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Potem se s trajektom zapeljemo čez zaliv do glavnega mesta Valleta, kjer nas čaka obilo zanimivosti.

Mesto Valleta je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si bomo tudi katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Če bo dovolj časa, si ogledamo tudi  multimedijsko razstavo »Malta Experience«, ki bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja.
V mestu si privoščimo obilno pozno kosilo, da si napolnimo glikogenske zaloge. Najvztrajnejši bodo mesto raziskovali tudi zvečer, maratonci pa si bodo privoščili zasluženi počitek v hotelu.

3. dan – nedelja 25.2.2018 – MARATON  MALTA MDINA – SLIEMA
Maraton se v nedeljo začne ob 7.30, polmaraton in hoja pa ob 9h. Po zgodnjem zajtrku najkasneje ob 6.30 odrinili z avtobusom proti startu v Mdini. Med ogrevanjem si bomo ogledali slikovite uličice stare prestolnice Malte in se povzpeli do trdnjave, od koder je izjemen razgled na cel otok. Ko pospremimo na start maratonce, si bomo s polmaratonci ogledali še znamenito steklarsko obrt, spremljevalci pa bodo po startu polmaratona pokukali še v znamenite katakombe Sv. Pavla. Z avtobusom se pravočasno vrnemo na cilni prostor, kjer pričakamo vse naše tekače. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 13.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod do hotela, kjer se osvežimo in privoščimo regeneracijsko kosilo.

Popoldne po maratonu bomo izkoristili za lahkoten sprehod Sliemi in obali ter si ogledali nekaj lokalnih znamenitosti. Po želji se udeležimo tudi uradne ceremonije ob razglasitvi najboljših na maratonu. Sledi zaslužen počitek.

4. dan – ponedeljek 26.2.2018 - MALTA – MODRA JAMA – povratek
Po zajtrku se z avtobusom zapeljemo do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Lahko se bomo z ladjico zapeljali tudi po jami. Vzeli si bomo čas za prigrizek, potem pa se bomo čez slikovite vasice mimo najpomembnejše ribiške vasi Marsaxlokk zapeljali proti letališču in se vkrcali na letalo ob 15.30. Povratek v Slovenijo z avtobusom iz Bergama pričakujemo  poznih večernih urah.

malta6

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 499€ in je sestavljen iz :
- avtobusni prevoz KR – LJ – letališče in nazaj,
- letalski prevoz Bergamo – Malta in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče na Malti–hotel–letališče na Malti,
- avtobusni prevoz hotel – start maratona – cilj,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo,
- osvežitev na avtobusu.
Cena letalskega prevoza se lahko spremeni in vam jo točno sporočimo ob vplačilu akontacije!

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (35€ za vse razdalje),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz in trajekt.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 250218). Razlika se plača do 15. januarja 2018 na isti račun. Možno je plačilo na več obrokov po dogovoru.

 

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral. 

Maratonski izlet Porto 2017

Eden najlepših evropskih obmorskih maratonov bo letos v začetku novembra gostil tudi našo odpravo! Drugo največje portugalsko mesto, kjer je izjemno veliko znamenitosti in kulinaričnih poslastic – navsezadnje je znamenito desertno vino portovec izhaja prav od tam. Prijetne temperature (povprečna temperatura 15-20 stopinj), hitra (rekord je 2.09)  in atraktivna maratonska proga, ki skupaj s tekoma na 15km in 6km zbere kar 15.000 tekačev, bogato nočno življenje in portugalsko gostoljubje - rabite še kak razlog, da greste z nami? :)

 

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 3.11.2017 – KRANJ – LJUBLJANA – BERGAMO -  letalo – PORTO

V noči s četrtka na petek krenemo z avtobusom iz Kranja preko Ljubljane do italijanskega Bergama na letališče. Odhod letala za Porto je predviden ob 6.50, prihod na letališče pa ob 8.30 po lokalnem času. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom  do hotela. Sledi  krajši počitek, nato pa bomo peš obiskali tekaški EXPO (Centro de Congressos da Alfandega), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Po namestitvi v hotelu sledi kosilo in ogled mesta.

Sprehodili se bomo do znamenite Ribeire, ki slovi bo slikovitih starih hišah in tržnici. Kasneje se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

2. dan – petek 4.11.2017 - PORTO

Po zajtrku si bomo ogledali cilj in štart nedeljskega maratona in tekov na 15 km ter 6km. Dogovorili se bomo za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

Sledi ogled glavnih znamenitosti Porta, drugega največjega portugalskega mesta in za mnoge najlepšega mesta ob Atlantiku. Obiskali bomo stolnico Se in borzo vrednostnih papirjev zgrajeno leta 1843. Mesto Porto je znano po številnih mostovih, ki se razprostirajo preko reke Douro. Ogledali si bomo enega najbolj znamenitih – Ponte Dom Luis, ki je bil zgrajen leta 1886.

porto2

Pot nas bo vodila do nogometnega stadiona Dragao, ki je bil zgrajen za potrebe evropskega prvenstva v nogometu 2004. Na njem domuje kulti klub Porto.

Po zanimivih ogledih sledi obisk vinske kleti, kjer bomo preizkusili desertni Portovec, tipično portugalsko vino. Privoščili si bomo večerjo v prijetnem lokalu ob reku Douro. Sledi odhod v hotel, večerni sestanek in počitek pred nedeljskim tekom.

3. dan – nedelja 5.11.2017 – MARATON PORTO

Maraton in tek na 15km  se v nedeljo začneta ob 9.00. Z javnim prevozom bomo po zajtrku najkasneje ob 7.00 odrinili na štart. Štart teka na 6km je ob 10.30.

mapa_42km

Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 15.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo in še en večer ob raziskovanju lepot Porta.

porto5

4. dan – ponedeljek  6.11.2017 – PORTO - povratek domov

Po zajtrku že ob 7.00 odrinemo iz hotela z organiziranim prevozom na letališče. Odhod letala ob 9.00 po lokalnem času do Bergama, kamor prispemo ob 12.30. V Ljubljano in Kranj z avtobusom prispemo v poznih popoldanskih urah.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 599€ (se lahko spremeni glede na cene letalskih kart) in je sestavljen iz :

- letalski prevoz iz Bergama v Porto, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče  v Portu–hotel–letališče v Portu
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (45€ za maraton do sredine julija, 10€ za 15km do konca avgusta, 5€ za tek na 6km),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 300€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 051117). Preostanek izleta se plača do konec septembra.

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral. 

Maratonski izlet Praga 2017

Kaj pravite, da bi si v maju privoščili krajši oddih v eni najlepših srednjeevropskih prestolnic, odtekli hiter maraton in si privoščili najboljše pivo na svetu? Prav to vam pripravljamo za začetek maja v naslednjem letu, ko po dolgem času spet potujemo na maraton v Prago!

Najhitrejši majski maraton na svetu, ki je s časom 2:05 tudi eden najhitrejših v Evropi je speljan ob reki Vltavi, čez znameniti Karlov most in s štartom in ciljem v centru mesta. Maraton, ki ga vsak tekaški sladokusec mora preteči vas enkrat. Poleg nepozabne maratonske izkušnje vam bomo Prago predstavili tudi zgodovinsko, zabavno in kulinarično. Odlična družba kot vedno, začinjena s programom, ki je na kožo pisan tako tekačem kot spremljevalcem in z obilo dobre volje in zabave pred in po maratonu. Vabljeni z nami v Prago!

pragues-23th-annual-volkswagen-marathon-weekend

PROGRAM:

1. dan –  PETEK  5.5.2017: SLOVENIJA – AVSTRIJA – PRAGA EXPO

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah (Kranj – Ljubljana – Maribor). Preko mejnega prehoda Šentilj, nas bo pot vodila mimo Dunaja vse do češke prestolnice Prage. V popoldanskih urah računamo, da bomo prispeli v češko prestolnico in se najprej napotili na EXPO, kjer bodo tekači prevzeli štartne številke, vsi ostali pa si bomo lahko ogledali zanimiv športni sejem.

Po ogledu sejma se bomo podali proti hotelu, kjer se bomo namestili in opravili krajši počitek. Sledi odhod v center mesta Prage, ki slovi tudi kot mesto tisočerih zvonikov, kjer si bomo ogledali nekaj znamenitosti . Po ogledu se bomo odpravili na večerjo. Po večerji si bomo privoščili nočno raziskovanje mesta, kdor bo želel pa se bo lahko odpravil proti hotelu na zaslužen počitek.

praga

2. dan – sobota  6.5.2017: PRAGA

Po zajtrku (okrog 9.00 ure) se bomo najprej podali na ogled maratonskega štarta in cilja, določili bomo zbirno mesto za po nedeljskem maratonu. S podzemno železnico se bomo zapeljali do zgodovinskega mestnega jedra, ki ga je UNESCO razglasil za svetovno kulturno dediščino. Ogledali si bomo znameniti Karlov most, zgrajen leta 1367, pod katerim teče večkrat opevana reka Vltava. Sprehodili se bomo mimo Hradčanov, grajskega kompleksa in občudovali Zlato ulico. Ogleda Prage brez obiska svetovno znanih pivnic si ne mormeo predstavljati, v eni od njih bomo degustirali češko pivo in si privoščili okusno kosilo. Sledi še večerni sprehod po mestu ali odhod proti hotelu. Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

praha

3. dan – 7.5.2017:  PRAGA  – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 9. uri. Temu primerno se bomo na zajtrk odpravili dovolj zgodaj. Tokratna izvedba maratona bo gostila več 10.000 tekačev, tako da pričakujte fantastično vzdušje in nepregledne vrste pred WC-ji. Zaradi odlične organizacije in postavitve štartnih blokov sam štart poteka hitro in nemoteno.

Spremljevalci bodo tekače lahko spremljali na več točkah na trasi in s tem poskrbeli še za dodatno spodbudo.

Po maratonu se bomo zbrali v bližini cilja in se skupaj napotili proti hotelu. Sledi zaslužena večerja in analiza pozno v noč.

PragueMap

4. dan – 8.5.2017:  PRAGA  – SLOVENIJA

Ponedeljkovo jutro bomo začeli z zajtrkom, dopoldne pa si bomo vzeli čas še za ka sprehod, ogled in nakupe spominkov. Sledi vožnja skozi Avstrijo proti Sloveniji. Prihod domov pričakujemo v večernih urah.

Cena izleta: 269€  in vključuje:
- prevoz s sodobnim turističnim busom,
- 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 4 *,
- vse cestne pristojbine in mestne takse za avtobus,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje izleta,
- turistično takso in agencijske stroške.

Za enoposteljno sobo je doplačilo 35€/osebo/dan.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila oz. večerje
- karta za javni prevoz

KLIK ZA PRIJAVNICO

Prijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 120€ (+ štartnine za vse maratonce, ki se prijavijo preko nas) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur).  Preostanek plačila za izlet pa se izvede do 3.4.2017 na isti račun.

Za vas brezplačno uredimo tudi prijavo na maraton. Startnina trenutno znaša 90€, v kratkem pa se podraži na 110€.

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko)  ali 041 431 363 (Igor)!

KLIK ZA PRIJAVNICO

Izlet organiziramo skupaj s tutističnima agencijama Meteor in Alpetour.

 

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer