Maratonski izlet v Rim 2017

Prihodnje leto bo pri nas v znamenju velikih evropskih prestolnic. Prav med njimi bo italijanska. Rim, večno mesto, ki ponuja ogromno zabave in kulturnih znamenitosti vsem obiskovalcem, bomo v marcu 2017 obiskali tudi tekaško. Na 23. Rimski maraton, kjer bo poleg 20.000 maratoncev nastopilo še 80.000 tekačev na 4km teku RomaFun vas vabimo v čimvečjem številu. Gre za največji rekreativni dogodek v Evropi!

Zakaj Rim? Ker gre za zgodovinsko, kulturno bogato, arhitekturno in kulinarično izjemno mesto. Popek sveta. Romantično zatočišče. Prizorišče znamenitih olimpijskih iger leta 1960, kjer je na maratonu zmagal bosonogi Abebe Bikila. Bi šli z nami metat kovance v Fontano Trevi in šli teč ob mogočni Kolosej? Ali pa se sprehodili po trgu sv. Petra in celo pošpegali v Sikstinsko kapelo? Vse poti vodijo v Rim in tudi vsak pravi maratonski popotnik ga ima na seznamu. Vabljeni za nami – vse poti vodijo v Rim!

676-f-print_292

Program izleta:

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

1. dan –  četrtek  30.3.2017: SLOVENIJA –  ITALIJA

Odhod avtobusa ob 20.00 uri (Jesenice – Kranj – Ljubljana). Vožnja čez mejni prehod Fernetiči mimo Benetk proti Rimu. Peljali se bomo čez štiri italijanske pokrajine in proti jutri prispeli v Rim.

2. dan – petek  31.3.2017: RIM – EXPO – MESTO

Po nočni vožnji prihod v Rim. Na hitro bomo našli nekaj za prigriznit in se odpravili na EXPO, kjer boste maratonci lahko prevzeli vaše štartne številke, ostali pa si boste ogledali pestro ponudbo razstavljalcev. Sledi vožnja do hotela v bližini centra mesta in namestitev. Popoldne si bomo šli ogledat zanimivosti v centru mesta: Panteon, Trg Navona z vodnjakom štirih rek, trg Piazza Venezia, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor bomo vrgli kovanec za srečo. Sledi večerja in povratek v hotel (ali nočno življenje po želji :)).

3. dan – sobota  1.4.2017: RIM

Po zajtrku se bomo najprej podali na ogled najmanjše državice na svetu – Vatikana. Sprehodili se bomo po trgu Sv. Petra, pokukali v baziliko Sv. Petra ter si ogledali Sikstinsko kapelo. Popoldne se bomo ustavili pri Koloseju, si ogledali mogočno zgodovinsko stavbo in štart prihodnjega dne. Sledil bo zgodnja večerja, po njej sprehod po osvetljenih rimskih trgih in ulicah ob mogočni reki Tiberi.

Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

4. dan – 2.4.2017:  RIM  – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 9. uri, tek na 4km pa takoj za njim, zato bomo po zajtrku, najkasnejeob 7:30 odrinili na štart. Navijači se bomo organizirali tako, da bomo tekače na progi ujeli čimvečkrat. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 15:30h) se sprehodimo do avtobusa in se zapeljemo na analizo.

Maratonska trasa  je speljana po celem mestu, z veliko zanimivostmi takoj ob progi. Rimski maraton je prav gotovo edini na svetu, ki ima toliko zgodovinskih znamenitosti takoj ob progi! Od Piramide, muzejev, izkopanin, Koloseja, Španskih stopnic, Vatikana in še in še..

Višinska razlika na progi je minimalna, med 20 in 34 metri nad morjem. Maraton je eden hitrejših v Evropi, najboljši čas pri moških je 2 uri in 7 minut, pri ženskah pa 2 uri in 22 minut. Del proge poteka tudi po razvpitih kockah. Odlično je poskrbljeno za postojanke s pijačo, wc-je in zdravstveno oskrbo na progi. Za zgodnjo pomlad pričakujemo temperature okrog 15 stopinj C in nizko zračno vlago. Idealno!

Limit proge za maratonce je kar 7 ur!

5. dan – 3.4.2017: RIM – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpravili proti Sloveniji in v večernih urah prispeli v Ljubljano.

Celoten izlet bosta vodila izkušena popotnika Igor Zonik in Mitja Štern.

Cena izleta: 329  in vključuje:
- prevoz s sodobnim turističnim busom,
- 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3 *,
- vse cestne pristojbine in mestne takse za avtobus,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje izleta,
- turistično takso.

Za enoposteljno sobo je doplačilo 30€/osebo/dan.

Obeta se avantura, zato povabite še prijatelje!


Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila oz. večerje
- karta za javni prevoz 

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

FB dogodek – pridružite se

Prijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 100€ (+ štartnine za vse maratonce, ki se prijavijo preko nas) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur).  Nadaljnih 100€ se plača 10.novembra, preostanek plačila za izlet pa se izvede do 1.3.2017 na isti račun.

Za vas brezplačno uredimo tudi prijavo na maraton.

- štartnina do 10.10. je 72€ 

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko)  ali 041 431 363 (Igor)!

Na izlet se lahko prijavite tukaj – LINK

ŠD Maratonc izlet organizira v okviru letnega programa za svoje člane, nepridobitno. Vse aranžmaje ureja potovalna agencija Integral.

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer