Maratonski izlet Praga 2017

Kaj pravite, da bi si v maju privoščili krajši oddih v eni najlepših srednjeevropskih prestolnic, odtekli hiter maraton in si privoščili najboljše pivo na svetu? Prav to vam pripravljamo za začetek maja v naslednjem letu, ko po dolgem času spet potujemo na maraton v Prago!

Najhitrejši majski maraton na svetu, ki je s časom 2:05 tudi eden najhitrejših v Evropi je speljan ob reki Vltavi, čez znameniti Karlov most in s štartom in ciljem v centru mesta. Maraton, ki ga vsak tekaški sladokusec mora preteči vas enkrat. Poleg nepozabne maratonske izkušnje vam bomo Prago predstavili tudi zgodovinsko, zabavno in kulinarično. Odlična družba kot vedno, začinjena s programom, ki je na kožo pisan tako tekačem kot spremljevalcem in z obilo dobre volje in zabave pred in po maratonu. Vabljeni z nami v Prago!

pragues-23th-annual-volkswagen-marathon-weekend

PROGRAM:

1. dan –  PETEK  5.5.2017: SLOVENIJA – AVSTRIJA – PRAGA EXPO

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah (Kranj – Ljubljana – Maribor). Preko mejnega prehoda Šentilj, nas bo pot vodila mimo Dunaja vse do češke prestolnice Prage. V popoldanskih urah računamo, da bomo prispeli v češko prestolnico in se najprej napotili na EXPO, kjer bodo tekači prevzeli štartne številke, vsi ostali pa si bomo lahko ogledali zanimiv športni sejem.

Po ogledu sejma se bomo podali proti hotelu, kjer se bomo namestili in opravili krajši počitek. Sledi odhod v center mesta Prage, ki slovi tudi kot mesto tisočerih zvonikov, kjer si bomo ogledali nekaj znamenitosti . Po ogledu se bomo odpravili na večerjo. Po večerji si bomo privoščili nočno raziskovanje mesta, kdor bo želel pa se bo lahko odpravil proti hotelu na zaslužen počitek.

praga

2. dan – sobota  6.5.2017: PRAGA

Po zajtrku (okrog 9.00 ure) se bomo najprej podali na ogled maratonskega štarta in cilja, določili bomo zbirno mesto za po nedeljskem maratonu. S podzemno železnico se bomo zapeljali do zgodovinskega mestnega jedra, ki ga je UNESCO razglasil za svetovno kulturno dediščino. Ogledali si bomo znameniti Karlov most, zgrajen leta 1367, pod katerim teče večkrat opevana reka Vltava. Sprehodili se bomo mimo Hradčanov, grajskega kompleksa in občudovali Zlato ulico. Ogleda Prage brez obiska svetovno znanih pivnic si ne mormeo predstavljati, v eni od njih bomo degustirali češko pivo in si privoščili okusno kosilo. Sledi še večerni sprehod po mestu ali odhod proti hotelu. Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

praha

3. dan – 7.5.2017:  PRAGA  – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 9. uri. Temu primerno se bomo na zajtrk odpravili dovolj zgodaj. Tokratna izvedba maratona bo gostila več 10.000 tekačev, tako da pričakujte fantastično vzdušje in nepregledne vrste pred WC-ji. Zaradi odlične organizacije in postavitve štartnih blokov sam štart poteka hitro in nemoteno.

Spremljevalci bodo tekače lahko spremljali na več točkah na trasi in s tem poskrbeli še za dodatno spodbudo.

Po maratonu se bomo zbrali v bližini cilja in se skupaj napotili proti hotelu. Sledi zaslužena večerja in analiza pozno v noč.

PragueMap

4. dan – 8.5.2017:  PRAGA  – SLOVENIJA

Ponedeljkovo jutro bomo začeli z zajtrkom, dopoldne pa si bomo vzeli čas še za ka sprehod, ogled in nakupe spominkov. Sledi vožnja skozi Avstrijo proti Sloveniji. Prihod domov pričakujemo v večernih urah.

Cena izleta: 269€  in vključuje:
- prevoz s sodobnim turističnim busom,
- 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 4 *,
- vse cestne pristojbine in mestne takse za avtobus,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje izleta,
- turistično takso in agencijske stroške.

Za enoposteljno sobo je doplačilo 35€/osebo/dan.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila oz. večerje
- karta za javni prevoz

KLIK ZA PRIJAVNICO

Prijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 120€ (+ štartnine za vse maratonce, ki se prijavijo preko nas) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur).  Preostanek plačila za izlet pa se izvede do 3.4.2017 na isti račun.

Za vas brezplačno uredimo tudi prijavo na maraton. Startnina trenutno znaša 90€, v kratkem pa se podraži na 110€.

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko)  ali 041 431 363 (Igor)!

KLIK ZA PRIJAVNICO

Izlet organiziramo skupaj s tutističnima agencijama Meteor in Alpetour.

 

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer