Maratonski izlet Malta 2018

Gremo na Malto! Otok znamenitih Malteških vitezov v Sredozemlju, ki je velik le dobrih 300 km2 in ga poseljuje 400.000 prebivalcev ima pestro zgodovino in mnogo vplivov različnih kultur skozi stoletja. Zaradi izjemne lege je odličen za zimskih oddih na toplem, hkrati pa ponuja celo kopico znamenitosti, odlično mediteransko kulinariko in vina. Je del Evropske unije, uporablja evro kot uradno valuto (in dostopne cene) in angleščino kot uradni jezik. Vas rabimo še dodatno prepričati? :)
Start maratona in polmaratona je v stari prestolnici Medini, med tekom si boste lahko ogledali otok podolgem in počez, cilj pa je v zalivu nasproti glavnega mesta Valleta. Zima je naša, gremo!

 

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 23.2.2018 – SLOVENIJA – ITALIJA – letalo – MALTA
Odhod z avtobusom iz Kranja oziroma Ljubljane (Tivoli). Vožnja do letališča (Bergamo). Let do glavnega mesta Malte Luqa. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela Diplomat**** in potem peš do EXPA, kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali športni sejem. Hotel je na izjemni lokaciji ob morju in v neposredni bližini zaliva Sv. Julijan, ki kipi od družabnega življenja in zabave. Sledi počitek in večerja, nato pa se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje okolice.

2. dan – sobota 24.2.2018 – MALTA
Po zajtrku se bomo odpravili do ciljnega prostora maratona (500 od hotela), kjer si bomo ogledali ciljni prostor in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Potem se s trajektom zapeljemo čez zaliv do glavnega mesta Valleta, kjer nas čaka obilo zanimivosti.

Mesto Valleta je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si bomo tudi katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Če bo dovolj časa, si ogledamo tudi  multimedijsko razstavo »Malta Experience«, ki bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja.
V mestu si privoščimo obilno pozno kosilo, da si napolnimo glikogenske zaloge. Najvztrajnejši bodo mesto raziskovali tudi zvečer, maratonci pa si bodo privoščili zasluženi počitek v hotelu.

3. dan – nedelja 25.2.2018 – MARATON  MALTA MDINA – SLIEMA
Maraton se v nedeljo začne ob 7.30, polmaraton in hoja pa ob 9h. Po zgodnjem zajtrku najkasneje ob 6.30 odrinili z avtobusom proti startu v Mdini. Med ogrevanjem si bomo ogledali slikovite uličice stare prestolnice Malte in se povzpeli do trdnjave, od koder je izjemen razgled na cel otok. Ko pospremimo na start maratonce, si bomo s polmaratonci ogledali še znamenito steklarsko obrt, spremljevalci pa bodo po startu polmaratona pokukali še v znamenite katakombe Sv. Pavla. Z avtobusom se pravočasno vrnemo na cilni prostor, kjer pričakamo vse naše tekače. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 13.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod do hotela, kjer se osvežimo in privoščimo regeneracijsko kosilo.

Popoldne po maratonu bomo izkoristili za lahkoten sprehod Sliemi in obali ter si ogledali nekaj lokalnih znamenitosti. Po želji se udeležimo tudi uradne ceremonije ob razglasitvi najboljših na maratonu. Sledi zaslužen počitek.

4. dan – ponedeljek 26.2.2018 - MALTA – MODRA JAMA – povratek
Po zajtrku se z avtobusom zapeljemo do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Lahko se bomo z ladjico zapeljali tudi po jami. Vzeli si bomo čas za prigrizek, potem pa se bomo čez slikovite vasice mimo najpomembnejše ribiške vasi Marsaxlokk zapeljali proti letališču in se vkrcali na letalo ob 15.30. Povratek v Slovenijo z avtobusom iz Bergama pričakujemo  poznih večernih urah.

malta6

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 499€ in je sestavljen iz :
- avtobusni prevoz KR – LJ – letališče in nazaj,
- letalski prevoz Bergamo – Malta in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče na Malti–hotel–letališče na Malti,
- avtobusni prevoz hotel – start maratona – cilj,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo,
- osvežitev na avtobusu.
Cena letalskega prevoza se lahko spremeni in vam jo točno sporočimo ob vplačilu akontacije!

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (35€ za vse razdalje),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz in trajekt.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 250218). Razlika se plača do 15. januarja 2018 na isti račun. Možno je plačilo na več obrokov po dogovoru.

 

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral. 

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer