Rock’n’Roll Madrid maraton, polmaraton & 10ka

Maratonci gremo na Rock’n’Roll maraton, juhu! Prvič na dogodek te znamenite svetovne serije in prvič na še eno prestolnico, ki nam je še manjkala – magični in fantastični Madrid! Skoraj 35.000 tekačev na vseh razdaljah pomeni fantastično vzdušje na progi in ob njej, da 20 rock bendov za spodbudo ob progi sploh ne omenjamo. Pa prav posebne, unikatne tekaške medalje! Kulturno, zgodovinsko in športno bogato mesto nam bo ponudilo obilo užitkov, za kulinarična razvajanja pa si privoščimo odlične španske specialitete s tapasi za piko na i. Če nam bo sreča mila, si najbolj zagrizeni po maratonu ogledamo še domačo tekmo Atletica Madrid z našim Janom Oblakom na čelu. Najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama ne bo nikogar pustila hladnega – greste torej z nami? :)

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 20.4.2018 – SLOVENIJA – ITALIJA – letalo - MADRID

Odhod avtobusa iz Kranja preko Ljubljane do letališča v Benetkah v zgodnjih jutranjih urah. Odhod letala je predviden za 7.40, prihod v Madrid pa ob 10.15. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do tekaškega EXPA kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme.

Sledi vožnja do hotela, nastanitev in krajši počitek. Z javnim prevozom se bomo zapeljali do središča mesta. Sprehodili se bomo do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s kipom medvedke z jagodičnico, ki je simbol mesta. Odtod se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje Madrida.

madrid_1

 

2. dan – sobota 21.4.2018 – MADRID

Po zajtrku si bomo ogledali cilj in štart nedeljskega maratona in tekov na 21 km ter 10km. Dogovorili se bomo za zbirno mesto, kjer se bomo dobili v nedeljo po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

Sledi ogled glavnih znamenitosti Madrida, prestolnice Španije. Sprehodili se bomo  po Passeo de la Castellana, najdaljši ulici v mestu s številnimi visokimi stolpnicami in muzeji. Na našem seznamu bo trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse.

realZa vse nogometne navdušence sledi ogled stadiona Bernabeo, kjer domuje sloviti madridski klub Real.

Po zanimivih ogledih se bomo odpravili na večerjo in kasneje  v hotel, kjer po večernem  sestanku sledi počitek pred nedeljskim tekom.

tapas_optimisada-600x370

3. dan - nedelja 22.4.2018 – MADRID MARATON

Maraton in tek na 21km  se v nedeljo začneta ob 9.00. Z javnim prevozom bomo po zajtrku najkasneje ob 7.00 odrinili na štart. Štart teka na 10km je ob 8.30. Zanimiva in hitra trasa (rekord 2.09) je speljana mimo glavnih znamenitosti Madrida s ciljem v največjem parku El Retiro, ob čudovitih ribnikih.

Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 15.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo. Po želji sledi še en večer ob raziskovanju lepot Madrida.

medalje

4. dan – ponedeljek 23.4.2018 – MADRID – povratek domov

Po zajtrku si noge raztegnemo z ogledom znamenite Kraljeve palače, veličastnega prebivališča burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Okrog 12h ure prevoz na letališče in odhod letala ob 15.25  do Benetk, kjer bomo pristali predvidoma ob 18.05. Sledi avtobusni prevoz v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 595€ in je sestavljen iz :

- navedeni letalski prevoz z vsemi letališkimi pristojbinami,
- avtobusni prevoz Kranj – Benetke in Benetke – Kranj,
- avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Madridu,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (70€ za maraton, 31€ za pomaraton in 22€ za 10km do konca septembra, kasneje 80/41/27 eur)),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 220418). Plačilo akontacije in aranžmaja je možno tudi v več obrokih.

PRIJAVNICA TULE

dp_madrid_dg_im_03.jpg_369272544

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo Integral in agencijo Meteor.

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer