36. KLASIČNI MARATON ATENE 2018

36. KLASIČNI MARATON ATENE 2018

Končno bo spet prišel na vrsto! Klasični, zgodovinski, avtentični maraton, ki ga je prvi leta 490 pr.n.št. odtekel atenski vojak Filipides in na cilju izdihnil. V letu 2018 v zibelko maratonskega teka potujemo tudi mi in zraven vabimo tudi tebe. “Zmagali bomo!”

PRIJAVE ODPRTE!

aten

1. dan – petek, 9. 11. 2018 Odhod iz letališča Brnik proti Beogradu, kjer prestopimo na letalo za Atene. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa bomo obiskali tekaški EXPO (Taekwondo Center), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Od tam se bomo odpravili na večerjo, kjer bomo uživali v domači kulinariki in preizkusili znameniti grški ouzo.

2. dan – sobota 10. 11. 2018
Po zajtrku se bomo odpravili do Panathinaiko stadiona, kjer bo cilj nedeljskega maratona (in tekov na 5km oziroma 10km) in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Sledi ogled glavnih znamenitosti Aten. Največja atenska oziroma grška znamenitost je Akropola, ki je bila zgrajena v času vladavine Perikleja (5. stoletje). Večina templjev je bila posvečena Ateni, ki je bila boginja in zavetnica mesta. Ogledali si bomo Propileje, tempelj Atene Nike, Dionizovo gledališče (tu so bila prvič uprizorjena dela Sofokleja, Evripida, Ajshila), gledališče Heroda Atika, Partenon in svetišče Erehteion ter druge znamenitosti. Pred spanjem si še enkrat izmenjamo informacije pred maratonom in zaželimo srečo.temple-of-rome-augustus-1

3. dan – nedelja, 11. 11. 2018 Maraton se v nedeljo začne ob 9.00. Brezplačni prevozi bodo organizirani iz več lokacij v središču mesta, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.00 odrinili na štart. Vsi tekači morajo biti na štartu najkasneje ob 8.00. Štart teka na 5km (limit 1.25 h) je ob 7.50, štart teka na 10km (limit 1.50 h) pa ob 8.50. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli spominske medalje. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo in proslavljanje maratonskih dosežkov. Athens-Classic-Marathon

4. dan – ponedeljek, 12. 11. 2018
Po zajtrku si bomo ogledali še znamenitosti, ki jih pred maratonom nismo uspeli ter nakupili spominke. Popoldne prevoz na letališče. Domov prispemo v večernih urah.

PRIJAVE ODPRTE!

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

Cena izleta je 769€ in vključuje:

- letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Beograd – Atene in nazaj
- v ceno so zajete vse letališke takse, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo (končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 21 dni pred odhodom na potovanje.)
- avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Atenah,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Štartnina za maraton  znaša 45€ , za 10km tek pa 38€ (po 20.7. je maraton 100€, 10km pa 80€) in vključuje tudi:
- majico maratona
- zavarovanje
- čip
- spominsko priznanje in vse storitve na maratonu.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
- kosila in večerje

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 11112018). Možno plačilo tudi na obroke po dogovoru.

V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.
Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

atene Aranžma organiziramo v sodelovanju z agencijama Integral d.o.o. in Meteor d.o.o.

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer