Maratonski izlet Barcelona 2019

Po petih letih se spet vračamo na enega najlepših evropskih maratonov. Katalonska prestolnica bo 10. marca 2018 gostila že 41. maraton. Že dvakrat smo bili navdušeni nad izjemnim mesto na Costa Bravi, ki poleg maratona ponuja izjemne arhitekturne presežke kot sta Park Guell in Sagrada Familia, športne objekt ko sta Camp Nou in Olimpijski park ter znamenito Ramblo z nočnim življenjem. Barcelona 2019, prihajamo!

Maraton je na sporedu v nedeljo, 10.3. 2019 ob 8.30 zjutraj, ko se bo iz štarta blizu Placa Espana pognalo skoraj 20.000 tekačev. Bodite tudi vi med njimi! Limit je 6 ur! Prestolnico Katalonije si bomo ogledali tudi turistično, zato smo za vas pripravili 4 dnevni izlet. Štartali bomo v petek, 8.3.2019 v jutranjih urah, vračali pa se bomo v ponedeljek popoldne. Potujemo z busom do Benetk in naprej z letalom do Barcelone. Za dobro družbo, vodenje izleta in nove dogodivščine bo poskrbljeno!

 

zurich-barcelona-marathon-800px-2

PRIJAVNICA

Kakšen je okvirni plan izleta?

1. dan – petek, 8.3.2019 – BENETKE – BARCELONA – EXPO

Odrinemo zgodaj zjutraj  iz Gorenjske. Potnike bomo pobirali v Lescah, v Kranju, v Ljubljani in na Primorskem. Peljemo se do letališča v Benetka, odkoder z letalsko družbo Vueling letimo v Barcelono (okvirno uro in pol). Po 11. uri prispemo na letališče, avtobus pa nas pelje najprej na EXPO, potem pa v hotel, kjer se osvežimo.

Sledi pozno kosilo, z metrojem se bomo zapeljali v srce mesta, najprej na Katalonski trg potem pa po Rambli, znameniti ulici z nešteto stranskimi ulicami. Po želji bomo raziskali tudi nočno življenje vročekrvnega mesta :)

2. dan – sobota, 9.3.2019 – BARCELONA

Po zajtrku se zberemo in gremo pogledat znameniti stadion nou Camp in muzej nogometnega kluba Barcelona. Zapeljali se bomo tudi do olimpijskega parka in si ogledali stadion in prizorišča. Če bo čas, bomo pokukali še v Picassov muzej. Spet se bomo najedli lokalnih specialitet na karboloading kosilu, si potem ogledali še start na Placa Espana in se podali v hotel počivat. Najvzdržljivejši pa še na kako sangrio v center :)

Po mestu se bomo najlaže prevažali z javnim prometom – vozovnica TMB je namreč uporabna za vse vrste (bus, podzemna, tramvaj…)

3. dan – nedelja, 10.3.2019 – MARATON

Maraton v nedeljo se začne že ob 8.30, zato bomo po zajtrku, najkasneje do 7:30 odrinili na štart. Limit na progi je 6 ur. Spremljevalci bodo poiskali ugodne položaje in nas čimvečkrat poslikali. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 15h) se odpravimo v hotel, kjer se osvežimo potem pa zberemo in odpravimo na izdatno pozno kosilo z analizo maratonskih dosežkov!

4. dan -ponedeljek, 11.3.2019 – BARCELONA – POTOVANJE DOMOV

Po zajtrku se bomo počasi odpravili raziskovat znamenitosti mesta, ki jih ne smemo zgrešiti: katedrala Sagrada Familia, izjemni Park Guell in najlepšo tržnico v Evropi, La Buqueria. Ogledali si bomo modernistično arhitekturo mesta z Gaudijevo La Pedrero. Privoščimo si še poslovilno špansko kosilo, nakupimo spominke in pozno popoldne odpravimo na letališče, domov pa iz Benetk prispemo pozno ponoči.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev.

Cena izleta: 669€ (startnina za maraton je trenutno dodatnih 73€)
- prevoz s sodobnim turističnim busom do letališča,
- letalska karta Benetke – Barcelona in nazaj,
- avtobusni prevozi letališče – expo – hotel – letališče,
- tri nočitvi z zajtrkom v hotelu Dantes 4 *,
- turistično takso v Barceloni,
- vse cestne pristojbine,
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine
- kosila in večerje
- karta za javni prevoz
- startnina

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 100319). Drugi obrok v visini 200€ se plača do konca novembra.  Preostanek plačila za izlet se (lahko po obrokih) izvede do 1.2. 2019 na isti račun.
V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.
Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili!

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

barca14

 

ŠD Maratonc izlet zbira prijave za izlet za svoje člane. Vse aranžmaje ureja potovalna agencija Meteor in agencija Alpetour Kranj.

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer