5 dni Moskve – maratonski izlet 2019

So prestolnice na svetu, ki jih enostavno morate obiskati vsaj enkrat v življenju. In so maratoni, ki jih je vsaj enkrat treba preteči. Moskva ima oboje – največje evropsko mesto s 13-milijonskim prebivalstvom ponuja nešteto izjemnih znamenitosti, neverjetno zgodovino in ruski temperament, maraton pa za piko na i obkroži mesto in njegove magične lokacije. Poleg maratona je na voljo še tek na 10km, skupaj pa na največjem ruskem tekaškem festivalu sodeluje več kot 20.000 ljudi z vsega sveta. V Moskvo za kar 5 dni potujemo 20. septembra 2019 – če ne boste šli z nami, vam bo prav gotovo žal!

Moskovski maraton

PRIJAVI SE TUKAJ

Kakšen program smo vam pripravili:

1. dan –  PETEK,  20.9.2019: SLOVENIJA –  RUSIJA

Točno ob 8h se zberemo na letališču Jožeta Pučnika. Z Adrio letimo direktno v Moskvo in pristanemo na letališču Šeremetjevo. Z avtobusom se  zapeljemo do olimpijskega kompleksa, kjer si v sklopu stadiona Lužniki ogledamo tekaški EXPO in prevzeli štartne pakete. Sledi vožnja do hotela in namestitev, večerjamo pa v eni od znamenitih restavracij, kjer preizkusimo tipične ruske specialitete, nazdravimo in po želji še opravimo večerni sprehod po mestu. 

moskva3

2. dan – SOBOTA,  21.9.2019: MOSKVA

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled glavnih moskovskih znamenitosti. Za transport po mestu bomo uporabljali znamenito podzemno železnico, ki je zaradi veličastne arhitekture metro postaj pravi podzemni muzej. Ogledali si bomo Kremelj (zunanjost) in njegove cerkve, Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Leninovo grobnico, Bolšoj teater, Univerzo Lomonosov in nakupovalni center Gum.

Po želji bomo obiskali veličastno kremeljsko Katedralo ter Zakladnico (doplačilo), v kateri je našel prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu.

Za vse maratonce, ki vam bo program ogledov naporen, bomo uredili možnost počitka in relaksacije v hotelu.

Sledi pozno kosilo in večerni sestanek pred nedeljskim maratonom.

moskva4

3. dan – NEDELJA 22.9.2019: MARATONSKI DAN

Maraton in tek na 10km se v nedeljo začneta ob 9.15 uri, zato bomo po zajtrku, najkasneje do 7.30, odrinili na štart. Limit na progi je 6 ur. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine v cilj, se odpravimo v hotel, kjer se osvežimo, potem pa zberemo in odpravimo na pozno kosilo z analizo maratonskih dosežkov. Nepogrešljiva fotka z prisluženimi medaljami bo tokrat sploh nekaj posebnega :)

moskva42 4. dan – 23.9.2019:  MOSKVA

Po zajtrku se bomo s podzemno železnico zapeljali na ogled znamenitosti. Pot nas bo vodila do veličastnega Gorky parka, sprehodili se bomo po Parku Pobedi (Park Zmage), obiskali bomo znameniti muzej vodke in izredno zanimiv muzej kozmonavtike.

Sledi pozno kosilo in degustacija pravih ruskih dobrot. Po kosilu se bomo ustavili v enem od nakupovalnih središč, kjer si boste lahko kupili spominke.

ponedeljek5. dan – 24.9.2019:  MOSKVA – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali na letališče, sledi let nazaj v domovino. Predviden pristanek na Brniku v popoldanskih urah.

PRIJAVI SE TUKAJ

Cena aranžmaja: 693€. Paket vsebuje:

- štiri (4) nočitve z zajtrkom,
– vstop v hotelski Wellness Center (telovadnica/fitnes, savna, sprostitveni prostor),
– avtobusni transfer letališče -Expo – hotel – letališče,
– letalska vozovnica Ljubljana – Moskva – Ljubljana, vključno s taksami in kosom oddane prtljage/osebi,
– rezervacija skupinske letalske vozovnice iz Ljubljane,
– stroški agencije,
– informativno gradivo,
– vodenje izleta v slovenskem jeziku.

Obvezna doplačila: 92€. Sem spada:

- strošek enkratnega turističnega vizuma za Rusko Federacijo (uredimo preko agencije),
– pridobitev potrdila za sprejem turista s strani ruske turistične organizacije,
– zavarovanje za tujino z asistenco Coris, kritje po osebi do 50.000,00 € (v skladu s pogoji zavarovanja Coris – uredimo preko agencije).

PRIJAVI SE TUKAJ

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
– kosila in večerje,
– karta za javni prevoz,
– startnina,
– zdravniško potrdilo od svojega zdravnika (za maraton je potrebno).

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2209). Drugi obrok v visini 250€ se plača do konca aprila.  Preostanek plačila za izlet se (lahko po obrokih) izvede do 10.8. 2019 na isti račun.

V kolikor želite zavarovati potovanje ob morebitni odpovedi, priporočamo tole riziko odpovedi: https://www.coris.si/si/868/ZROP.aspx. Če se odločite zanj, nam javite pa vam pripravimo vse potrebno.

Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije.

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili :)

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

Postopki za pridobitev vizuma:

  1. potrdilo o sprejemu turista s strani ruske organizacije, ki opravlja dejavnost turističnih potovanj, podatke okateri so vneseni v edini zvezni register turističnih potovanj,
  2. veljaven potni list, ki vsebuje vsaj 2 prosti strani (nujno skupaj, kot knjiga), namenjeni pridobivanju tujih vizumov, in ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po preteku vizuma;
  3. natisnjeno in lastnoročno podpisano vlogo za izdajo vizuma, ki jo mora tuji državljan izpolniti na spletni strani visa.kdmid.ru
    (kot kraj vložitve dokumentov navedite vizumski center, v katerem nameravate vložiti dokumente);
  4. barvno fotografijo, v velikosti 3,5 cm × 4,5 cm, z ostro sliko obraza – prosilec mora biti fotografiran od spredaj, ozadje mora biti svetlo, zatemnjena očala in pokrivala niso dovoljena (izjema so osebe, ki imajo zaradi svoje narodne ali verske pripadnosti v potnem listu fotografijo s pokrivalom);
  5. dokazilo o potovalnem zdravstvenem zavarovanju, ki je veljavno za območje Ruske federacije in pokriva celotno trajanje vizuma; izjema so primeri, ki temeljijo na načelu vzajemnosti (skupinsko Coris zavarovanje).
  6. vsak potnik mora dati soglasje za urejanje, vize lahko začnemo urejati največ 90 dni pred začetkom potovanja.

Comments are closed.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer