42. Istanbul maraton, 15km & 8km fun run

RAZPRODANO, PRIJAVE V ČAKALNO VRSTO!

Mesto na sedmih gričih, kot radi poimenujejo Istanbul, leži na severozahodu Turčije, ob Bosporski ožini in je edino mesto na svetu, ki leži med dvema kontinentoma – Evropo in Azijo. Tukaj se srečuje staro in novo, zahodna in vzhodna civilizacija in mnogo kultur. Ste za orientalsko? Ste za napredno evropsko mesto, ki ponuja vse udobje in odlično mešanico vzhodnih kultur z izjemnimi arhitekturnimi in kulturnimi presežki, z kulinariko, ki je ne boste mogli prehvaliti in maratonom s startom v Aziji? Rezervirajte si november 2020!

42istan

 PRIJAVNICA

1.dan – petek 6.11.2020 – potovanje

Zbor potnikov ob 8.00 na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Odhod letala je predviden za 9.40, prihod v Istanbul pa ob 13.50 po lokalnem času (2 uri naprej). Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do expa in potem do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

2. dan – sobota 7.11.2020 – ogledi

Po zajtrku gremo v mesto! Hotel je le streljaj oddaljen od ciljnega prostora. Dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Sledi ogled glavnih znamenitosti Carigrada:

  • Hagija Sofija – veličastna cerkev, danes preurejena v muzej. Cerkev božje modrosti, kot jo tudi imenujemo, je nekoč veljala za največjo cerkev na svetu, danes pa navdušuje obiskovalce z zlatimi bizantinskimi mozaiki in marmornatimi stebri.
  • Modra mošeja (Sultanahmet Camii – edina mošeja v Istanbulu s šestimi minareti. Modra mošeja je dobila ime po več kot 20.000 ročno izdelanih modrih ploščicah v notranjosti, prevzela pa vas bo tudi s čudovitimi vitražnimi okni in verzi iz Korana).

ist2 Po kosilu se bomo odpravili proti srcu Istanbula, Taksimu. To je predel, ki ponuja nakupovanje v bogato založenih trgovinah priznanih znamk. Povzpeli se bomo na srednjeveški kamniti stolp – Galata Kulesi, ki je odlična razgledna točka na stari Istanbul. ist4

3. dan – nedelja 8.11.2020 – maraton in krajši teki

Maraton se v nedeljo začne ob 9.00. Brezplačni prevozi bodo organizirani iz več lokacij v središču mesta, iz trga Taksim (nasproti Ataturk Culteral Center) in iz Sultanahmeta (blizu Hagia Sophije) od 7.00 – 7.30 ure, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.30 odrinili na štart. Štart tekov na 42,195 km (limit 6h) je ob 9h,  15km (limit 3.45h) je ob 9.15, štart FUN RUNa na 8km pa ob 9.45. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli spominske medalje. Proga je asfaltna, hitra in večinoma ravna in je edina proga na svetu, kjer tečeš iz enega na drug kontinent. Štarti vseh razdalj so na azijski strani Istanbula, cilj vseh treh tekov pa na evropski strani. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali v hotelu. Sledi odhod na večerjo in poštena analiza po teku! istanbul-maratonu-icin-pazar-gunu-bu-yollar-kapatilacak

4. dan – ponedeljek 9.11.2020 – ogledi in potovanje

Čaka nas še en dan turških poslastic! Najprej palača Topkapi, ki vas bo spomnila na zbirko arabskih zgodb Tisoč in ena noč in vam dala vpogled v skrivnostno življenje sultanov s stotinami konkubin v haremu in razkošnimi zakladi. Sledi Cisterna, stari zbiralnik vode, imenovana Yerebetan Saray Sarnici oz. Bazilika. Velikost in osvetlitev v baziliki vas prav gotovo ne bosta pustili ravnodušnih. Obvezno gremo na Grand Bazzar – največja pokrita tržnica na svetu, z več kot 4000 različnimi trgovinicami, ki nudijo »vse« – od sijajnih turških preprog, lončenih izdelkov, nakita, oblačil in obutve do vodnih pip, rut in šalov, svetilk, spominkov itd. Vendar opozorilo, obvezno bodite dobre volje in pripravljeni na prodajalčeva prepričevanja, saj vam bodo tamkajšnji trgovci poskusili prodati prav vse, tudi tisto, kar nikakor ne potrebujete. Pokukali bomo tudi na bazarj začimb (Mısır Çarşı), kjer najdete najrazličnejše začimbe, se dodobra najeste izvrstnega turškega medu in znamenitih turških slaščic ter poskusite pravi turški čaj. ist8 Prevoz na letališče in ob 18h po lokalnem času odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je predviden ob 20.00.

 PRIJAVNICA

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

Cena izleta:  565€ in vključuje:

- v ceno so zajete vse letališke takse, varnostne pristojbine
- navedeni letalski prevoz s prevoznikom Turkish Airlines(do 23kg oddajne prtljage + ročna prtljaga)
– avtobusni prevoz letališče–expo–hotel–letališče v Istanbulu
– hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki)
– vodenje v slovenščini
– organizacijo potovanja
– informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz,
- doplačilo za enoposteljno sobo, 120€.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 200€ (+štartnina 35€) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 112020). Plačilo  drugega obroka (200€)  se izvede do 30.6., preostanek plačila za izlet pa se izvede do 30.9.2020 na isti račun.

 PRIJAVNICA

Izlet pripravljamo v sodelovanju z agencijo Arriva.

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer