Budimpešta – maraton, 30km, štafeta in 10ka

Madžarska je dežela z bogato tradicijo, madžarskimi kavboji in cigansko glasbo, znamenitimi konji in plesočim čardašem, pekočo hrano in sladko palinko. In izjemno privlačno prestolnico, kamor gremo na enega najlepših maratonov v srednji Evropi. Budimpešta je eno izmed tistih mest, ki se ves čas pojavlja visoko na lestvicah najlepših metropol sveta, a še ni turistično preobljudena. Kljub osupljivi arhitekturi, poživljajočim termam in edinstveni kulturi ohranja svoj nekdanji šarm – pravijo ji kar vzhodne Benetke! Greste z nami na madžarsko avanturo in na hitri maraton ob Donavi?

bua3

PRIJAVNICA TULE 

1.dan – petek 9.10.2020 – SLOVENIJA - MADŽARSKA – BUDIMPEŠTA

Zjutraj bomo z avtobusom startali iz Kranja in se preko Ljubljane in Maribora podali na Madžarsko. V mesto bomo prispeli okoli poldneva, najprej pa se bomo ustavili na EXPU, kjer bomo prevzeli štartne številke. Sledi krajša krožna vožnja skozi mesto, kjer si bomo za prvi vtis ogledali to mesto na dveh bregovih Donave. Sledi nastavitev v hotelu, krajši počitek, potem pa se podamo v bližnji center mesta. Ogledali si bomo parlament, znamenito katedralo sv. Štefana in državno opero. Sprehodili se bomo po trgu herojev in ob Donavi poiskali restavracijo, kjer si privoščimo pravo, avtentično madžarsko večerjo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. dan - sobota 10.10.2020 - SPOZNAVANJE MESTA in 10km tek

Po zajtrku na start pospremimo tekače na 10km (ki startajo ob 9h) in po želji navijamo zanje. Potem se odpravimo po desni strani Donave na hrib Buda, kjer je grad, kraljeva palača, malo naprej pa ribiška trdnjava z stolpi in izjemnim razgledom na mesto. S trdnjave se spustimo nazaj v mesto, kamor se zapeljemo s tramvajem in se mimogrede ustavimo na glavni tržnici, kjer si privoščimo prigrizek in napasemo oči. Do hotela se sprehodimo po mondeni ulici Vaci, večerjo pa predvidoma uredimo v hotelski restavraciji, kjer se dogovorimo o vseh detajlih za maraton naslednjega dne.

spar_42km_2019jobb

3. dan - nedelja 11.10.2020 – MARATON, 30km, štafeta

Maraton, štafetni tek in tek na 30 km  v nedeljo startajo ob 9h. Najkasneje 7.30 bomo tako s hotela peš krenili čez most na bližnji startni prostor. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 15.00) se bomo odpravili nazaj v hotel, kjer nam uredijo večerjo. V kolikor bo možno, za zainteresirane uredimo obisk term v bližini.

Pričakovati je lepo vreme, s temperaturami okoli 15 stopinj in zelo ravno in hitro progo od reki Donavi (ob kateri poteka večino proge). Izbirate lahko med maratonom, tekom na 30km (start na 12km maratona), štafetnim tekom na maratonu (4 tekači, ki tečejo vsak okoli 10km ali 2 tekača, ki tečeta vsak polovico).

Po večerji si privoščimo še analizo in druženje, da nazdravimo uspehom in rekordom!

buda14

4. dan – ponedeljek 12.10.2020 - BUDIMPEŠTA – povratek domov

Po zajtrku se zberemo pred hotelom in se z busom zapeljemo čez mesto do otoka Margit, kjer je znameniti glasbeni vodomet in tekaška steza. Ko nakupimo spominke in spijemo kavo, se z busom odpravimo proti domu. Med vožnjo boste lahko občudovali tudi madžarsko morje – jezero Balaton, okoli katerega poteka tudi znani ultramaraton. Povratek v Slovenijo v popoldanskih urah.

terme1

 

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE 

Cena paketa 295€ je sestavljena iz :

- avtobusni prevoz Kranj – Ljubljana – Maribor – Budimpešta in nazaj,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vse pristojbine in dajatve,
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina do 1.3. (54€ za maraton, 33€ za 30km, 32€ za tekača v štafeti dveh in 20€ tekača v štafeti štirih ter 16€ za 10km),
- enoposteljna soba (130€ doplačila),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 150€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 1020). Akontacija se plača ob prijavi, preostanek pa do 1.9.2020.

PRIJAVNICA TULE 

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo -  Arriva Alpetour potovalna agencija

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer