Ciper 2022 – 42, 21, 10 in 5km

VSA MESTA RAZPRODANA! SPREJEMAMO PRIJAVE V ČAKALNO VRSTO !

Na obali Cipra se je po zločinu iz strasti iz morske pene rodila boginja lepote in ljubezni Afrodita. Še danes bdi nad gradom, vklesanim v skalo na razgledni točki utrdbe Saint Hilarion. Ciper je tretji največji otok v Sredozemlju. Na vsakem koraku preseneča s pristnostjo, nedotaknjeno lepoto in kristalno čistim morjem.
Kalos irthade! Zakaj na Ciper? Ker ponuja živahno nočno življenje ter ogromno možnosti za sproščujoči oddih. Na Ciper gremo pogledat s soncem obsijane peščene plaže, okušat odlično hrano, idealno podnebje in veliko krajinskih in kulturnih lepot. In na maraton!  Izbirali boste lahko med 5km, 10km, 21km in 42km. Ravna proga ob morju, prijetne temperature, zgodnji štart in odlično vzdušje – kdo gre z nami na sredozemski začetek sezone 2022? :)

PRIJAVNICA TULE – ČAKALNA LISTA

1.dan - petek 18.3.2022 – SLOVENIJA – DUNAJ – LETALO – LARNAKA – LIMASSOL

Odhod z avtobusom iz Kranja oziroma Ljubljane, pobiranje po poti (po dogovoru). Vožnja do letališča (Dunaj), ob 10.25 let za Ciper, kamor prispemo ob 14.30 po lokalnem času. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom v hotel v Limassolu, na EXPO, kjer bomo prevzeli štartne številke pa se sprehodimo iz hotela. Po prevzemu številk se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

c1

2. dan - sobota 19.3.2022 - LIMASSOL

Po zajtrku se bomo odpravili do središča mesta, kjer si bomo ogledali štartno ciljni prostor in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj.


Sprehodili se bomo do starega centra mesta in si ogledali bizantinski grad Limassol in impresivni  srednjeveški muzej, ki se skriva v njem. Takoj ob glavnem trgu si bomo gledali glavno tržnico in si privoščili kavo v eni od živahnih kavarn, potem pa se razgledali še po glavni katedrali na eni in glavni mošeji na drugi strani trga.

Pot nas bo vodila tudi mimo starega pristanišča (Old Port), v eni od obalnih gostiln na glavni promenadi pa si bomo privoščili izdatno predmaratonsko kosilo ter ob njem degustirali znamenito ciprsko vino.

3. dan – nedelja 20.3.2022 – MARATON 

Maraton  v nedeljo starta že ob 7.30, polmaraton 7.40, še malo kasneje pa tudi teka na 5 in 10km.  Najkasneje 6.30 bomo tako s hotela krenili na bližnji startni prostor. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 13.30) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu.

cm1

V hotelu se bomo osvežili in si potem privoščili kosilo in analizo maratonskega teka. Uživali bomo v domači kulinariki in nazdravili tekaškim uspehom!  Po kosilu si raztegnemo noge na glavni promenadi, najpogumnejši pa bodo lahko tudi zaplavali v kristalnem morju.

tek

4. dan – ponedeljek 21.3.2022 - CIPER – povratek domov

Po zajtrku se odpravimo na voden izlet po južnem delu otoka. Z avtobusom se bomo zapeljali do antičnega mesta Kourion, kjer si bomo ogledali najbolj znano arheološko najdišče na otoku in ostanke nekdanjega mestnega kraljestva. Peljali se bomo skozi nekaj tipičnih ciprskih vasi in si ogledali dih jemajoč zaliv Episkopi z dolgimi peščenimi plažami. Daljši postanek bomo naredili v mestu Choirokoitia, ki je pod UNESCOvo zaščito in stoji na hribu. Prisostvovali bomo izdelavi tradicionalnih košar, si ogledali izdelavo znanega sira Halloumi ter ga skupaj z lokalnimi pecivi in pijačami tudi degustirali.

kou1

Zgodaj popoldne se z busom odpravimo na letališče, kjer imamo let 16.45. Na Dunaj prispemo ob 19h, domov pa se vrnemo v poznih nočnih urah. Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev, v ponedeljek pa se nam pridruži tudi lokalni vodič.

PRIJAVNICA TULE

Cena paketa 648€ je sestavljena iz :

- avtobusni prevoz KR – LJ – letališče Dunaj in nazaj,
- letalski prevoz Dunaj – Larnaka in nazaj, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče Larnaka–hotel Limasol–letališče v Larnaka,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- avtobusni izlet z lokalnim vodičem v ponedeljek 23.3. z ogledom Kouriona  (s prigrizkom),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (36€ za maraton, 27€ za polmaraton, 18€ za 5km in 10km),
- večerja 3x – 25€
- enoposteljna soba (30€ na noč),
- vstopnine,
- kosila,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2020). Drugi obrok (200€) se plača do 20.12., razlika do 31.1.2022.

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo -  Arriva Alpetour potovalna agencija

Leave a Reply

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer