Kmalu: Atene 2018

36. KLASIČNI MARATON ATENE 2018

Končno bo spet prišel na vrsto! Klasični, zgodovinski, avtentični maraton, ki ga je prvi leta 490 pr.n.št. odtekel atenski vojak Filipides in na cilju izdihnil. V letu 2015 v zibelko maratonskega teka potujemo tudi Vitezi Dobrega Teka in zraven vabimo tudi tebe. “Zmagali bomo!”

 

aten

1. dan – petek, 9. 11. 2018

Odhod z avtobusom iz Kranja na bližnje letališče Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

Po zanimivih ogledih sledi prava grška večerja, kjer bomo uživali v domači kulinariki in preizkusili znameniti grški ouzo.

2. dan – sobota 10. 11. 2018

Po zajtrku bomo obiskali tekaški EXPO (Taekwondo Center), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Odpravili se bomo do Panathinaiko stadiona, kjer bo cilj nedeljskega maratona (in tekov na 5km oziroma 10km) in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

Sledi ogled glavnih znamenitosti Aten. Največja atenska oziroma grška znamenitost je Akropola, ki je bila zgrajena v času vladavine Perikleja (5. stoletje). Večina templjev je bila posvečena Ateni, ki je bila boginja in zavetnica mesta. Ogledali si bomo Propileje, tempelj Atene Nike, Dionizovo gledališče (tu so bila prvič uprizorjena dela Sofokleja, Evripida, Ajshila), gledališče Heroda Atika, Partenon in svetišče Erehteion ter druge znamenitosti.

Pred spanjem si še enkrat izmenjamo informacije pred maratonom in zaželimo srečo-

temple-of-rome-augustus-1

3. dan – nedelja, 11. 11. 2018

Maraton se v nedeljo začne ob 9.00. Brezplačni prevozi bodo organizirani iz več lokacij v središču mesta, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.00 odrinili na štart. Vsi tekači morajo biti na štartu najkasneje ob 8.00.
Štart teka na 5km (limit 1.25 h) je ob 7.50, štart teka na 10km (limit 1.50 h) pa ob 8.50. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli spominske medalje.

Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo in še en večer ob raziskovanju lepot grške prestolnice.

Athens-Classic-Marathon

4. dan – ponedeljek, 12. 11. 2018

Po zajtrku prosto za raziskovanje mesta in nakup spominkov. Zgodaj popoldne prevoz na letališče. Domov prispemo v večernih urah.

PRIJAVE ODPREMO DECEMBRA!

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

Cena izleta bo znana decembra in vključuje:
- v ceno so zajete vse letališke takse, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo (končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 21 dni pred odhodom na potovanje.)
- navedeni letalski prevoz
- avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Atenah,
- hotelske storitve v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Štartnina vključuje tudi:
- majico maratona
- karto za javni prevoz
- čip
- darilno vrečko
- spominsko priznanje

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- vstopnine,
- kosila in večerje

 

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 280€na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 08112015). Možno plačilo tudi na obroke po dogovoru.

atene

Aranžma organiziramo v sodelovanju z agencijama Integral d.o.o. in Meteor d.o.o.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer