Berlinski maraton 2022

ŠTARTNINE SO POŠLE! LAHKO SE PRIJAVITE V ČAKALNO VRSTO!

Najhitrejši in najboljši evropski maraton! Zraven smo bili ob zadnjih 6. svetovnih rekordih! Tudi v 2022 ne bomo zamudili  48. ponovitve najhitrejšega in najbolje organiziranega maratona na svetu. Berlin 2022, mi bomo tam!  Maraton je na sporedu v nedeljo, 25.9. 2022 ob 9h zjutraj, ko se bo iz štarta pred Brandenburškimi vrati pognalo več kot 40.000 tekačev. Bodite tudi vi med njimi! Prestolnico Nemčije si bomo ogledali tudi turistično, zato smo za vas pripravili 5- dnevni izlet. Štartali bomo v četrtek, 22.9.2022 v večernih urah (eventuelno v petek zjutraj, sporočimo naknadno), vračali pa se bomo v ponedeljek zjutraj. Za dobro družbo, vodenje izleta in nove dogodivščine bo poskrbljeno!

V primeru, da niste bili uspešni na žrebu za startnine, vam startnino zagotovimo preko agencije.

 PRIJAVNICA Kakšen je okvirni plan izleta?

1. dan – četrtek, 22.9.2022
Odrinemo  na večer (cca. ob 20h) iz Ljubljane. Potnike bomo pobirali še v Kranju, Lescah in na Jesenicah, izjemoma tudi spotoma še drugje, če bo potrebno. Peljemo se čez Avstrijo in Nemčijo. Trajanje potovanja je približno 12 ur.
*v kolikor se odpre direktna letalska linija do Berlina, potujemo v petek, 23.9.

2. dan – petek, 23.9.2022
V Berlin prispemo v petek zjutraj in se najprej ustavimo na Olimpijskem stadionu, potem pa se zapeljemo tudi mimo Berlinskega zidu na East side Galery. Sledi daljši postanek na maratonskem Expu, kjer dvignemo štartne številke in preverimo ponudbo. Od tam se odpravimo v naš hotel (4*), kjer bomo prebivali med našim obiskom. Ko se osvežimo, se oglasimo na slovenski ambasadi na sprejemu, potem pa se v bližnji italijanski restavraciji usedemo na pozno kosilo.  Na večer se zapeljemo v center in si  ogledamo zgodovinske znamenitosti ter Checkpoint Charlie. Po ogledu se počasi vračamo k hotelu, bolj vztrajne pa čaka raziskovanje nočnega življenja in pivnic v Berlinu. :)

Po mestu se bomo najlaže prevažali z javnim prometom – vozovnica BVG je namreč uporabna za vse vrste (bus, podzemna, tramvaj…)

3. dan – sobota, 24.9.2022
V soboto po zajtrku se bomo odpravili raziskovat center mesta in znamenitosti, ki jih ne smemo zgrešiti: Alexanderplatz s televizijskim stolpom ter nepogrešljivi Reichstag z znamenito kupolo. Spili bomo še kavo in se odpravili pogledat štartno – ciljni prostor, ter Brandeburška vrata in seveda Hauptbahnhof. Po ogledih se spet zapeljemo na avenijo Kurfürstendamm in se sprehodimo do restavracije Alibaba na izdatno kosilo. Po kosilu se odpravimo v hotel počivat pred maratonskim nastopom, po želji pa mimogrede spijemo še kako pivo in naredimo strategijo za tek :)

berlin2017

4. dan – nedelja, 25.9.2022
Maraton v nedeljo se začne že ob 9.15, zato bomo po zgodnjem zajtrku, najkasneje ob 7:00 odrinili na štart. Limit na progi pa 6 ur in pol. Spremljevalci bodo poiskali ugodne položaje in nas čimvečkrat poslikali. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 16h) se sprehodimo do podzemne  in se zapeljemo na bogato in slastno analizo, po želji pa se udeležimo tudi maratonske zabave v centru mesta.

5. dan – ponedeljek, 26.9.2022
Po obilnem zajtrku se bomo odpravili proti Sloveniji in v večernih urah prispeli v Ljubljano.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev.

Cena izleta je odvisna od prevoza (letalo, bus – cca.400€ za avtobusno potovanje) in vključuje:
- prevoz s sodobnim turističnim busom,
- 3 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu  4 *,
- vse cestne pristojbine
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje in agencijske stroške,
- obisk Bundestaga, Berlinskega zidu, Checkpoint Charlie in slovenske ambasade.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:

- startnina (220€ za agencijsko + majice+ čip..)
- spominki
- kosila in večerje
- karta za javni prevoz

Na izlet se lahko prijavite TUKAJ!

ŠTARTNINE SO POŠLE! LAHKO SE PRIJAVITE V ČAKALNO VRSTO!

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 100€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2409). Preostanek plačila za izlet se izvede do 10.8.2022 na isti račun. V primeru, da želite, da vam zagotovimo tudi startnino, doplačate ob prijavi še 220€ (+morebitne majice, čip..). (če želite plačilo v več obrokih, sporočite).

PRIJAVNICA

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili! Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

ŠD Maratonc izlet zbira prijave za izlet za svoje člane. Vse aranžmaje ureja potovalna agencija Meteor in agencija Arriva.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer