Že 50. Berlinski maraton 2024

*program je še informativnega značaja

Najhitrejši in najboljši evropski maraton! Zraven smo bili ob zadnjih 7. svetovnih rekordih! Tudi v 2024 ne bomo zamudili  50. ponovitve najhitrejšega in najbolje organiziranega maratona na svetu. Jubilejni Berlin 2024, mi bomo tam!  Maraton je na sporedu v nedeljo, 29.9. 2024 ob 9h zjutraj, ko se bo iz štarta pred Brandenburškimi vrati pognalo več kot 45.000 tekačev. Bodite tudi vi med njimi! Prestolnico Nemčije si bomo ogledali tudi turistično, zato smo za vas pripravili 4- dnevni izlet. Štartali bomo v petek 27.9.2024 v popoldanskih urah proti letališču Treviso, vračali pa se bomo v ponedeljek popoldne. Za dobro družbo, vodenje izleta in nove dogodivščine bo poskrbljeno!

V primeru, da niste bili uspešni na žrebu za startnine, vam startnino zagotovimo preko agencije* (trenutno so vse štartnine oddane – lahko se prijavite v čakalno vrsto, prijave za izlet pa še na voljo)

 PRIJAVNICA

Kakšen je okvirni plan izleta?

1. dan – petek, 27.9.2024
Odrinemo okrog 16h iz Kranja preko Ljubljane do Benetk. Tam imamo večerni let proti Berlinu, kamor prispemo po 22. uri in se s shuttlom zapeljemo v hotel in nastanimo.

Po mestu se bomo najlaže prevažali z javnim prometom – vozovnica BVG je namreč uporabna za vse vrste (bus, podzemna, tramvaj…)

2. dan – sobota, 28.9.2024
V soboto po zajtrku se bomo odpravili na expo po številke, potem pa raziskovat center mesta in znamenitosti, ki jih ne smemo zgrešiti: Alexanderplatz s televizijskim stolpom ter nepogrešljivi Reichstag z znamenito kupolo. Spili bomo še kavo in se odpravili pogledat štartno – ciljni prostor, ter Brandeburška vrata in seveda Hauptbahnhof. Po ogledih si privoščimo še izdatno kosilo. Po kosilu se odpravimo v hotel počivat pred maratonskim nastopom, po želji pa mimogrede spijemo še kako pivo in naredimo strategijo za tek :)

berlin2017

3. dan – nedelja, 29.9.2024
Maraton v nedeljo se začne že ob 9.15, zato bomo po zgodnjem zajtrku, najkasneje ob 7:00 odrinili na štart. Limit na progi pa 6 ur in pol. Spremljevalci bodo poiskali ugodne položaje in nas čimvečkrat poslikali. Po prihodu zadnjega tekača iz skupine na cilj (cca. 16h) se sprehodimo do podzemne  in se zapeljemo na bogato in slastno analizo, po želji pa se udeležimo tudi maratonske zabave v centru mesta ali oglasimo v naši standardni pivnici Maximillans, ki je v bližini še ene znamenitosti Checkpoint Charlie.

4. dan – ponedeljek, 30.9.2024
Po zajtrku se z najetim avtobusom zapeljemo po mestu. Ustavimo se na Olimpijskem stadionu, potem pa  zapeljemo tudi mimo Berlinskega zidu na East side Galery. Planiramo tudi krajši postanek za nakupe spominkov, kavo in slikanje z medaljami :)
Let imamo po 13. uri, v Benetkah smo po 15.uri, v večernih urah pa bomo že doma.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev.

Cena izleta – ki bo znana v novembru – vključuje:
- letalsko karto iz Benetk,
- transfer do Benetk in nazaj,
- transfer iz letališča v hotel in nazaj,
- 3 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu  4 *,
- vse letališče in cestne pristojbine
- osvežilo na busu,
- informativno gradivo,
- vodenje in agencijske stroške,
- obisk Bundestaga, Berlinskega zidu, expa it..

V kolikor ne boste koristili prevoza Slovenija – Berlin – Slovenija, je cena aranžmaja po dogovoru. 

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:

- startnina (290€ za agencijsko + doplačila majice+ čip + gravura..)
- spominki
- kosila in večerje
- karta za javni prevoz
- enoposteljna soba (130€).

Na izlet se lahko prijavite TUKAJ!

 

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 220€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2909). Preostanek plačila za izlet se izvede do 1.8.2024 na isti račun. (če želite plačilo v več obrokih, sporočite).

PRIJAVNICA

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili! Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

ŠD Maratonc izlet zbira prijave za izlet za svoje člane. Vse aranžmaje ureja potovalna agencija Meteor in agencija Arriva.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer