Amsterdam 2022 – 42km, 21km in 8km

 Zdaj ni več vprašanje: Kam? Gremo spet v Amsterdam!

TRENUTNO SMO POLNI- za dodatne možnosti pišite na info@maratonc.si

Sproščeno holandsko mesto ob reki Amstel s popolnoma ravno maratonsko progo in obilico možnosti za nočno življenje je destinacija, ki jo vsak mora videti vsaj, najsibo nadebudni tekač ali samo radovedni turist. Pridite z nami na četrti  najhitrejši maraton s platinastim znakom mednarodne atletske zveze postavljat maratonske rekorde (rekord proge je izjemnih 2.03.38!) ali pa raziskovat Rdečo četrt. Karkoli boste izbrali, vam obljubimo, da bo super. Za gušt si poglejte naše fotke iz amsterdamske odprave 2013.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ V ČAKALNO VRSTO

amdam2

Kakšen je načrt potovanja:

1. dan, petek, 14.10.2022

Na letališču Jožeta Pučnika se zberemo ob 7.00 in  z direktnim letom do Amterdama odrinemo ob 9.00, kamor prispemo ob 11.00. Iz letališča Schipol se zapeljemo do hotela pri Amsterdam Areni, kjer pustimo prtljago in se odpravimo raziskovat mesto. Osvežimo se v pivovarni Heineken, si ogledamo štartno-ciljni prostor maratona in mimogrede prevzamemo tudi startne številke in pakete. Po povratku v hotel se namestimo, osvežimo in potem odpravimo na večerjo, kasneje pa pošpegamo v znamenito Rdečo četrt.

amdam11

2. dan, sobota, 15.10.2022

Po zajtrku se bomo odpravili raziskovat znamenitosti mesta, ki ga imenujejo tudi Severne Benetke. Za aktivacijo pred maratonom ne bomo pretiravali, pač pa se sprehodimo po osrednjem delu mesta. Pot nas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici – Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Nacionalnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Namesto testeninke si omislimo pozno in nasitno predmaratonsko kosilo. Obvezen bo tudi hitri večerni brifing, kjer naredimo tudi plan za nedeljo in razjasnimo vse nejasnosti.

amdam7

3.dan, nedelja, 16.10.2022

Maraton se v nedeljo začne ob 9.00, zato bomo po zajtrku najkasneje do 7.30 odrinili na štart. Polmaraton štarta ob 13.00 uri, 8km tek pa ob 9.40 uri. Limit na maratonu je 6 ur, na polmaratonu 3 ure, na 8 km teku pa 1 ura. Proga na vseh treh tekih je ravna in hitra, posebej maratonska je izjemno atraktivna saj vodi mimo mestnih znamenitosti, ob reki Amstel, po obmestnih obronkih z mlini na veter in s štartom in ciljem na znamenitem olimpijskem stadionu. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj, (cca. ob 15:30) se bomo vrnili v hotel, kjer se osvežimo, na kratko spočijemo in potem odpravimo na zasluženo večerjo in analizo.

amdam3

4.dan, ponedeljek, 17.10.2022

Regeneracijski dan bomo začeli z zajtrkom, potem pa si bomo noge raztegnili s z ležernimi ogledi. Obiskali bomo eno najznamenitejših brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Vmesni počitek si privoščimo z ladjico po kanalih Amsterdama. V drugem delu dneva se vrnemo v center mesta, se pofotkamo pred znamenito Hišo Ane Frank, sprehodimo do Rembrandtove hiša in skoraj obvezno obiščemo tudi Muzej moderne umetnosti. Po hitre, prigrizku na ulici se sprehodimo še po Botaničnem vrtu, da se noge odpočijejo in hrana poleže, pa spijemo še kako pivo ali kavo. Dovolj časa bo tudi za nakupe spominkov ali popoldanski počitek. Po zgodnji večerji se zgodaj odpravimo v postelje.

amdam8

5.dan, torek, 18.10.2022

Po zgodnjem vstajanju (3.00) se najkasneje ob 4h z vlakom odpeljemo na letališče, odkoder ob 6.30 odletimo proti Ljubljani, kjer na brniškem letališču pristanemo ob 8.25.

amdam13

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev, Igorja in Marka.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ V ČAKALNO VRSTO

Cena izleta  vključuje:
- letalsko karto Ljubljana – Amsterdam – Ljubljana, s check-in prtljago do 20kg,
- vse letališke takse in pristojbine,
- štiri (4) nočitve z zajtrkom v hotelu 4* neposredno ob Amsterdam areni in metroju,
- informativno gradivo,
- vodenje.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (maraton – 95€, polmaraton-35€,  8km- 18€)
- majica 25€ za polmaratonce in tekače na 8km,
- vstopnine
- kosila in večerje
- karta za javni prevoz

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 200€ (+štartnina) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 1022).  Preostanek plačila za izlet se izvede do 31.8.2022 na isti račun.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili!

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

ŠD Maratonc izlet organizira v sodelovanju s potovalno agencijo Arriva.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer