Potovanje v Marakeš na maraton & polmaraton

Razširjamo tekaška obzorja, gremo v Afriko, gremo v Maroko!

ZAPOLNILI SMO 50 MEST – SPREJEMAMO PRIJAVE V ČAKALNO VRSTO!

Marakeš​ ​je četrto največje mesto Maroka​, katerega izvor imena je berberski in pomeni Zemlja od boga oz. božja zemlja. V zimskem času je povprečna temperatura 12°C; čeprav je tudi ​januarja temperatura ​lahko ​pogosto ​čez 20 stopinj Celzija. V “rdečem” mestu, ki je nesporna prestolnica maroškega juga bomo zadnjo nedeljo v januarju tekli tudi maraton ali polmaraton, s štartom že ob 7.30 zjutraj. Čaka nas nepozabna afriška dogodivščina!

–> PRIJAVITE SE TUKAJ 

Djamaa-El-Fna-Square-in-Marrakesh

Kakšen je načrt potovanja:

1. dan, petek, 27.1.2023

Zjutraj z avtobusom odrinemo iz Kranja proti Ljubljani in čez Primorsko na beneško letališče. Letimo iz letališča Marco Polo, preko Barcelone do letališča Menara (Marakeš). Prispemo v poznih popoldanskih urah, se namestimo v hotelu. Zvečer si ogledamo živahni trg Djemaa El Fna, ki je glavni trg mesta in se nahaja v medini (starem delu mesta znotraj obzidja). Dogajanje na trgu je zelo pestro od zore do mraka. V večernih urah pa na plan pridejo akrobati, krotilci kač, plesalci in berberski glasbeniki z Atlasa ter mnoge stojnice z ulično hrano. Večerja v hotelu in nočitev.

marak3

2. dan, sobota, 28.1.2023

Po zajtrku si privoščimo poldnevni izlet po mestu, pod vodstvom lokalnega vodiča. Kraljevo mesto Marakeš, južni biser Maroka bomo spoznali arhitekturno mojstrovino minareta Koutoubia iz konca 12. stoletja. Palača Bahia nam bo dala predstavo o življenju na veliki nogi v 19. Stoletju.  Arhitekturni in umetniški presežek je tudi koranska šola Ali Ben Youssef Madrasa. Pri zeliščarjih bomo spoznali kraljestvo začimb, čajev in dišav ter se seznanili s pridelavo maroškega tekočega zlata – arganovega olja.  Kot protiutež mestnemu vrvežu sprehod skozi modri vrt Majorelle.  Mimogrede se ustavimo še na sejmu, kjer dvignemo maratonske številke. Če bo popoldan še dovolj energije, se prepustimo vrvežu na ozkih uličicah ter vzdušju živahnih in barvitih soukov, kjer preizkušamo svoje sposobnosti barantanja. Večerja v hotelu, nočitev.

marak2

3.dan, nedelja, 29.1.2023

Maraton se v nedeljo začne ob 7.30, polmaraton pa ob 8.00, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.30 že odrinili na štart.  Limit na maratonu je 6 ur, na polmaratonu 3 ure. Proga na obeh tekih je ravna in hitra, na polmaratonu obkroži ožje mestno jedro, maratonska pa se poda še severneje do reke, kjer obrne po cesti v Casablanco nazaj v mesto.Vsak udeleženec dobi majico, medaljo, osvežila na progi in ostalo oskrbo.

trasaHM_mar

Na maratonu sodeluje več kot 12.000 tekačev iz vsega sveta in šteje za enega največjih maratonov na afriški celini. Rekord znaša 2.06.32, maraton pa organizirajo že od leta 1987, tako, da je leta 2023 na sporedu že 33. izvedba. Po maratonu se zberemo in gremo počivat v hotel, zvečer pa si privoščimo še kopel ali masažo v enem od hamamov. Večerja in nočitev.

mar2

4.dan, ponedeljek, 30.1.2023

Regeneracijski dan bomo začeli z zajtrkom, potem pa se odpravimo na celodnevni izlet z avtobusom. Lokalni vodič nas bo peljal v puščavsko mesto  Ouarzazate, kjer raziščemo eksotični ksar Ait Ben Haddou (Unesco), kjer so snemali številne filme, med drugim Gladiatorja in Jezusa iz Nazareta. Povzpeli se bomo do najpomembnejše stavbe – agadirja, kjer so shranjevali živež. Mesto stoji na nadmorski višini čez 1000 metrov in je sredi platoja Visokega Atlasa. V kolikor v puščavo ne bomo uspeli iti, se zapeljemo do obale, kjer si ogledamo fantastično obmorsko mesto Essaouira. Zvečer se vrnemo v hotel, kjer sledi večerja in nočitev.

Morocco_Ouarzazate2

5.dan, torek, 31.1.2023

Po zajtrku si privoščimo še lokalno kavo, kupimo par spominkov in se počasi odpravimo na letališče. Ob 12.40 letimo proti Barceloni, malo pred 19h pa pristanemo v Benetkah. Prihod domov v poznih večernih urah.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev, Igorja in Marka.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ 

Cena izleta znaša 849€ in vključuje:
- avtobusni prevoz do Benetk in nazaj,
- letalsko karto Benetke – Barcelona – Marakeš in nazaj, s check-in prtljago do 20kg,
- vse letališke takse in pristojbine,
- štiri (4)  polpenzione v hotelu 4* v centru mesta
- informativno gradivo,
- organizacijo in
- slovensko in angleško vodenje.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (maraton – 75€, polmaraton-55€)
- vstopnine in napitnine,
- enoposteljna soba (130€),
- poldnevni izlet v mestu (10€), celodnevni izlet (25€) in kosilo na izletu (18€),
- lokalna hrana, pijača, spominki.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 290€ (+štartnina) na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2023).  Preostanek plačila za izlet se izvede do 15.12.2022 na isti račun.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ

Vabljeni na afriško maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili!

Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

ŠD Maratonc izlet organizira v sodelovanju s potovalno agencijo Arriva.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer