Maraton Atene 2023 & 10km in 5km

RAZPRODANO! Sprejemamo še prijave v čakalno vrsto.

40. JUBILEJNI KLASIČNI MARATON ATENE 2023 bo končno spet prišel na vrsto! Klasični, zgodovinski, avtentični maraton, ki ga je prvi leta 490 pr.n.št. odtekel atenski vojak Filipides in na cilju izdihnil. V letu 2023 v zibelko maratonskega teka potujemo tudi mi in zraven vabimo tudi vas. Nisi pravi maratonec, če enkrat ne odtečeš klasike iz Maratonskega polja. Poleg maratonske je na voljo še 5 in 10km razdalja. Definitivno najlepši prihod v cilj od vseh maratonov!  “Zmagali bomo!”

PRIJAVITE SE TUKAJ !

logo1_en 1. dan – petek, 10. 11. 2023 Odhod iz letališča Brnik proti Beogradu, kjer prestopimo na letalo za Atene. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela. Sledi nastanitev in krajši počitek, nato pa bomo obiskali tekaški EXPO (Taekwondo Center), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Od tam se bomo odpravili na večerjo, kjer bomo uživali v domači kulinariki in preizkusili znameniti grški ouzo. atene1 2. dan – sobota 11. 11. 2023 Po zajtrku se bomo odpravili do Panathinaiko stadiona, kjer bo cilj nedeljskega maratona (in tekov na 5km oziroma 10km) in se dogovorili za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj. Od tem se vzpnemo na Akropolo, ki je bila zgrajena v času vladavine Perikleja (5. stoletje). Večina templjev je bila posvečena Ateni, ki je bila boginja in zavetnica mesta. Ogledali si bomo Propileje, tempelj Atene Nike, Dionizovo gledališče (tu so bila prvič uprizorjena dela Sofokleja, Evripida, Ajshila), gledališče Heroda Atika, Partenon in svetišče Erehteion ter druge znamenitosti. Pred spanjem si še enkrat izmenjamo informacije pred maratonom in zaželimo srečo. route_marathon_full 3. dan – nedelja, 12. 11. 2023 Maraton se v nedeljo začne ob 9.00. Brezplačni prevozi bodo organizirani iz več lokacij v središču mesta, zato bomo po zajtrku najkasneje ob 6.00 odrinili na štart. Vsi tekači morajo biti na štartu najkasneje ob 8.00. Štart teka na 5km (limit 1.25 h) je ob 7.50, štart teka na 10km (limit 1.50 h) pa ob 8.50. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli spominske medalje. Po prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 16.00) se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi odhod v hotel, kjer se bomo stuširali in preoblekli, nato pa se bomo odpravili na večerjo in proslavljanje maratonskih dosežkov. atene4 4. dan – ponedeljek, 13. 11. 2023 Po zajtrku si bomo ogledali še znamenitosti, ki jih pred maratonom nismo uspeli ter nakupili spominke. Popoldne prevoz na letališče. Domov prispemo v večernih urah. atene2

PRIJAVE SO ODPRTE!

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev, Igorja in Marka. Cena izleta je 697€*  in vključuje: – letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Beograd – Atene in nazaj – v ceno so zajete vse letališke takse, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo – avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Atenah, – hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki), – vodenje v slovenščini, – organizacijo potovanja, – informativno gradivo. *obstaja manjša možnost, da se cena zaradi letalskih prevoznikov še spremeni. Štartnina za maraton  znaša 40€ , (za 10km tek pa 35, za tej na 5km pa 30€) in vključuje tudi: – Adidas majico maratona – zavarovanje – čip – spominsko priznanje in vse storitve na maratonu. Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete: – vstopnine, – kosila in večerje, – enoposteljna soba 140€. Prijava je potrjena s plačilom akontacije 350€na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 121123). Možno plačilo tudi na obroke po dogovoru. Ob morebitni odpovedi je vplačana startnina nepovraten strošek za potnika (razen, če organizator maratona določa drugače) in ni predmet zavarovanja rizika odpovedi. Nepovraten je tudi sorazmerni del vplačane akontacije. atene Aranžma organiziramo v sodelovanju z agencijo Arriva d.o.o.

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer