Lizbona maraton, 21km in 8.5km

Lizbona je mestni biserček, ki ga je vedno vredno obiskati. Še posebej, ko je tam eden lepših evropskih maratonov! Mesto ob reki Tejo preveva duh zgodovine in tradicionalnega portugalskega vzdušja. Kot nekateri v portugalskem fadu najdejo otožnost, drugi uživajo v njegovi čutnosti. Na tem potovanju sopotnik lahko doživi oboje! Veter čisti zrak in zalivski tok, ki vleče v tem delu Atlantika, mestu zagotavlja prijetno klimo celo leto. Mesto na sedmih gričih, kjer je vse valovito in dinamično. Pravi raj za “muzejske” tramvaje, pa tudi dvigala, ki te popeljejo na sosednji hrib. Portugalsko prestolnico turistično in tekaško osvojimo oktobra 2023.

marathon-lissabon-38-1656094030

PRIJAVNICA TULE 

1.dan – petek 6.10.2023 – SLOVENIJA - BENETKE – LIZBONA
Zjutraj bomo z avtobusom startali iz Kranja in se preko Ljubljane zapeljali na letališče v Benetkah. Polet imamo po 11 uri, v mesto prispemo pred 14. uro in se iz letališča oglasimo še na expu.  Ko dvignemo startne številke, se odpeljemo do hotela, kjer se razdelimo po sobah in se po krajšem počitku odpravimo v mesto. Vandrali bomo čez  moderni del mesta in Park narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo. V bližni  si privoščimo obilno večerjo in za zaključek večera še sprehod po lizbonskih dokih, kjer je zelo živahno nočno življenje (trgovine, restavracije, bari, diskoteke). Nočitev.

LI1

2. dan - sobota 7.10.2023 - SPOZNAVANJE LIZBONE
Po zajtrku sledi ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogledali si bomo stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja, ki se nahajata na seznamu svetovne dediščine Unesco – Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev ter sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Ustavili se bomo tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. V mestu si privoščimo kosilo in sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, ter vzpon na grad Sao Jorge. Popoldan počivamo, zvečer pa naredimo še krajši sestanek prede nedeljskim maratonom.

LI2

3. dan - nedelja 8.10.2023 – MARATON, polmaraton, 8,5km tek
EDP Marathon, ki se začne v Cascaisu, čudovitem mestu ob obali starta ob 8.00 in se konča na Praça do Comércio v centru Lizbone. Proga ves čas teče ob morju in reki, kar tekačem zagotavlja enega najlepših razgledov na svetu. Limit za maraton je 6 ur. Do starta se skupaj podamo ob 6,30 uri. Polmaraton in tek na 8.5 km startata ob 10.30 na znamenitem mostu Vasco da Gama, kjer je izjemen razgled na reko Tajo, na Atlantski ocean in na mesto. Limit polmaratona teka in minimaraton na 8.5km je 3 ure. Skupaj naj bi bilo na progi kar okoli 30.000 tekačev! Po 13. uri, ko pričakamo zadnjega tekača, se opdravimo v hotel na počitek. Večer izkoristimo za bogato večerjo lokalne kulinarike ob zvokih fada.

LI3

lisbon-marathon-2020-42k-scaled

4. dan – ponedeljek 9.10.2021 – LIZBONA in povratek v Benetke in domov
Po zajtrku se zberemo pred hotelom, potem pa ra
ztegnemo noge po mestu, kjer so stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovalni center Vasco da Gama in promenada. Postanek za ogled akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Po hitrem kosilu se z busom zapeljemo do letališča, kjer imam popoldanski let do Benetk. Z busom do Ljubljane prispemo v večernih urah. Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

LI4

 

PRIJAVNICA TULE 

Cena paketa 829€* je sestavljena iz :

- avtobusni prevoz Kranj – Ljubljana - Benetke in nazaj,
- letalska karta Benetke – Lizbona – Benetke z vsem pristojbinami,
- hotelske storitve v hotelu 3*superior v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vse pristojbine in dajatve,
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.
*obstaja manjša možnost, da se cena zaradi letalskih prevoznikov še spremeni.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:

- štartnina za maraton znaša 60€, za 21km je 45€, za 8.5km pa 30€.
- enoposteljna soba (140€ doplačila),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 320€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 1023). Akontacija se plača ob prijavi, preostanek pa do 1.9.2023.

PRIJAVNICA TULE 

edp

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo -  Arriva Alpetour potovalna agencija

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer