Gremo v Tallin (42, 21 in 10) v septembru!

Talin je bil prvič ustanovljen v zgodnjem srednjem veku in je vznemirljiva mešanica starega in novega. Ker je estonska prestolnica tako kompaktna (in hkrati zelena), jo je moč spoznati že v enem podaljšanem vikendu.  Staro mestno jedro Talina je eno najbolje ohranjenih srednjeveških mestnih središč na svetu! Mesto pod UNESCOvo zaščito, obmorski biser, hkrati pa Silicijevo dolino Baltika bomo spoznali drugi vikend v septembru in si jo ogledali tudi na teku; na maratonu, polmaratonu ali 10ki. Če že delamo kljukice evropskih prestolnic, je zadnji čas, da gremo tudi na privlačni, živahni, domači in za tek vremensko idealni TALIN!

Izdelek brez naslova

PRIJAVNICA TULE 

1.dan – petek 8.9.2023 – SLOVENIJA - DUNAJ – TALIN

Ob polnoči Kranja preko Ljubljane podamo na Dunajsko letališče, odkoder odletimo v Estonijo. Po pristanku (okoli 10.30 po lokalnem času) se zapeljemo do hotela v centru mesta, Odložimo prtljago in gremo raziskovat mesto. Sprehodimo (ali zapeljemo) se do obale, kjer si ogledamo “Morska vrata”, znameniti dostop v mesto z morja in Stolp debele Margarete. Pot vas bo vodila do gradu Toompea, kjer je izvrsten razgled na celo mesto, mimogrede pa obiščemo še  mestno hišo. Na drug strani mesto se zaplejmo do parka Kadriog, ki je čisto ob obali in istoimenske palače, zgrajene v času cesarja Petra Velikega. Po poznem kosilu se gremo nastanit v hotel. Pred spanjem še kratek sprehod v okolici hotela, obrok in nočitev.

talin_1 2. dan - sobota 9.9.2023 – POLMARATON- OGLED CENTRA – 10ka

Talin ima polovični maraton na sporedu že v soboto zjutraj ob 9.00. S polmaratonci se bomo zato že malo pred 8. uro odpravili na start, vsi ostali pa se malo kasneje odpravijo na EXPO po štartne številke (za polmaratonce jih zagotovimo prej). Po prevzemu številk gremo navijat za polmaratonce v cilj. Po končanem teku gremo na sprehod po starem mestnem jedru, kjer se usedemo na bogato kosilo z lokalnimi specialitetami. Po ozkih uličicah srednjeveškega mesta se po kosilu sprehodimo do stolpa Klek de Kok s pripadajočimi tuneli in utrdbami. Mimo katedrale Alexandra Nevskega se dolgi ulici – Pikk tanav sprehodimo na štart teka na 10km (ob 17h), se povzpnemo na mestno obzidje in navijamo za tekače. Maratonce pospremimo v hotel na počitek, z vsemi ostalimi pa nazdravimo dosežkom.

tallinn-marathon-2018

3. dan - nedelja 10.9.2023- MARATON in analiza

Maraton v nedeljo štarta ob 9h.  Največji estonski športni dogodek je pred korono gostil več kot 20.000 tekačev! Gre za izjemno cenjen maraton, z zlato značko AIMS in sorazmerno hiter. Del proge poteka ob obali, ostalo po mestu in čez parke. Vzdušje v cilju je izjemno! Ob prihodu zadnjega tekača iz naše skupine v cilj (cca. ob 14.30) se bomo odpravili nazaj v hotel, na krajši počitek, potem se okrepčamo. Po obedu si privoščimo še krajši sprehod po starem mestnem jedru in ulici Raekoja Plats, kjer kar vrvi od živahnega nočnega življenja za obiskovalce vseh okusov. Nazdravimo vsem našim dosežkom in se družimo, dokler ne omagamo!

talli5

4. dan – ponedeljek 11.9.2023 - TALIN – povratek domov

Po zajtrku si privoščimo še krajši sprehod do parka, potem pa se busom zapeljemo na letališče, kjer imamo ob 11.00 let do Dunaja. Na Dunaju smo malo čez 12. uro, od tam pa imamo avtobusni prevoz do Slovenije. V večernih urah smo doma.

tallinn

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE 

Cena paketa je veljavna na dan 12.4.23 in znaša  684 €* ter je sestavljena iz :
(lahko se na dan registracije še spremeni)

- avtobusni prevoz Kranj - Dunaj – Kranj,
- letalski prevoz Dunaj – Talin – Dunaj,
- trasnferje,
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vse pristojbine in dajatve,
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.
*ker se cena letalske karte draži, vam končno ceno sporočimo ob prijavi!

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina za maraton znaša 59€, polmaraton 44€, za tek na 10km pa 28€.

- enoposteljna soba (120€ doplačila),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz. Prijava je potrjena s plačilom akontacije 310€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 1009). Akontacija se plača ob prijavi, preostanek pa do 1.8.2023.

PRIJAVNICA TULE 

Izlet je organiziran v sodeloanju z turistično agencijo -  Arriva Alpetour potovalna agencija

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer