Eksotični Dubaj maraton, 10km in 4km

Končno gremo v pravi arabski svet! Bleščeči emirat Dubaj v Perzijskem zalivu bo naš že januarja.
Dubaj, ena izmed sedmih držav Združenih arabskih emiratov
 je čudovito mesto na obali Perzijskega zaliva, znano po svojih edinstvenih arhitekturnih dosežkih, kot so ikonični Burj Khalifa in očarljiv otok Palm Jumeirah. Poleg tega je Dubaj sinonim za razkošje, s svojimi prestižnimi hoteli, vrhunskimi restavracijami ter bogatimi nakupovalnimi izkušnjami. Ne glede na vaše preference, Dubaj ponuja nepozabno doživetje za obiskovalce z vsega sveta. Gre za mesto kontrastov, kjer se prepletajo čudovite peščene plaže, bleščeče sonce, slikovita modrina Arabskega zaliva, skrivnostna puščava ter sodobna nakupovalna destinacija z ugodnimi ponudbami zlata, diamantov in sodobne elektronike. Dubaj je pravo stičišče najsodobnejših dosežkov, modernega urbana življenja ter tradicionalne puščavske kulture. Prvo nedeljo v januarju gosti prav poseben in svetovno znan maraton, tek na 10 km in funrun na 4 km.

 

KER SMO PRESEGLI 50 PRIJAV, SEDAJ SPREJEMAMO PRIJAVE V ČAKALNO VRSTO. 

dub1

PRIJAVNICA TULE 

1.dan – petek 5.1.2024 – SLOVENIJA - DUBAJ
Po 12. uri se zberemo na brniškem letališču in ob 14.30 poletimo proti Združenim arabskim emiratom. Pristanemo po 23.uri po lokalnem času, se z busom zapeljemo do hotela in nekaj prigriznemo. Nočitev.

noc1

2. dan - sobota 6.1.2024 - SPOZNAVANJE DUBAJA
Po zajtrku sledi ogled fantastičnega arabskega mesta. Bus z vodičem nas ob 9.00 pobere pred hotelom in nas pelje na ogled mesta. Začeli bomo v zalivu Bur Dubai Creek , v bližini katerega je naš hotel. Čez zaliv se bomo zapeljali z vodnim ABRA taksijem – slikovitim čolnom. Sledi vožnja mimo trdnjave Al Fahidi, kjer je Dubajski muzej, pot potem nadaljujemo do mošeje Jumeirah (vstop dovoljen le muslimanom), ki je na poti do plaže Jumeirah, kjer naredimo postanek. Na koncu skoraj neskončne plaže je Burj Al Arab, edini hotel s sedmimi zvezdicami na svetu. Zraven je izjemen umetni otok Palm Jumeirah, ki je v obliki palmovega lista, ki se razteza v Arabskem zalivu z vrsto luksuznih hotelov.

moseja

 

Vračajoč v mesto se ustavimo v Dubai Mall, ki je največje nakupovalno središče na svetu (1 milijon m2). Ponuja več kot 1.300 trgovin, vključno z luksuznimi blagovnimi znamkami, butiki in mednarodnimi verigami. V nakupovalnem centru se nahaja tudi akvarij Dubai Aquarium & Underwater Zoo, ki je dom več kot 33.000 morskih živali. Notri je tudi drsališče Dubai Ice Rink in spektakularna fontana Dubai Fountain. Privoščimo si tudi kosilo.

Po kosilu si ogledamo Burj Khalifa, ki je z višino 828 metrov najvišja stavba na svetu. Kdor bo želel, se bo vzpel na opazovalno ploščad “At the Top”, ki se nahaja na 124. nadstropju. Z vrha se odpre neverjeten razgled na mesto, puščavo in obalo. Po ogledu se vrnemo v hotel, kjer večerjamo in naredimo še krajši sestanek prede nedeljskim maratonom.

dub13

3. dan - nedelja 7.1.2024 – MARATON, 10km, 4km funrun
Maraton je eden najprestižnejših na svetu in je na sporedu že od leta 1988. Gre za popolnoma ravninski maraton, ki je eden najhitrejših na svetu (2.03) in privabi tudi najboljše na svetu. Tu je Gebre postavljal svetovni rekord! Štarta v znanem Expo Cityju, kjer je bila pred leti evtovna razstava in kasneje poteka po ulici Sheikh Zayed Bin Hamdan Al Nahyan do velikega parka Jumeirah Golf Estates in Dubai Investment Park, preden se obrne nazaj in konča v Al Wasl Domu. Štart maratona je že ob 6.00., štart teka na 10km ob 6.30, štart teka na 4km pa ob 10.00. Iz hotela do štarta bomo imeli avtobusni prevoz (štart cca. ob 5h, pol ure vožnje. Po zaključku teka zadnjega tekača (12.00) se zberemo in zapeljemo na kosilo.

DubaiMarathon

Po kosilu počitek, popoldne pa po želji povratek v mesto do Dubai Mall, kjer si vzamemo čas za ogled Dubai Aquarium & Underwater Zoo, večernega osvetljenega vodometa in vsega, za kar nam je dan pred tem zmanjkalo časa. Večerja v hotelu in nočitev.

aqua

 

4. dan – ponedeljek 8.1.2024 – MESTO in PUŠČAVA -  SAFARI Z VEČERJO
Po zajtrku se zberemo pred hotelom in se sprehodimo do dve znanih sukov, tržnice začimb in tržnice zlatnine. Potem se zapeljemo v center do Mall of the Emirates, nakupovalnega centra, ki vsebuje tudi umetnosmučišče. Po kosilu se vrnemo v hotel, kjer nas ob 14.30 poberejo z busom in peljejo v puščavo. V terenski vozilih se odpeljemo na adrenalinski safari med sipine. Ustavimo se v tradicionalnem beduinskem taboru, kjer imamo tipično arabsko večerjo – žar (mesni ali vege)  in uživamo v plesu trebušnih plesalk. Prikazali nam bodo tudi šov z ognjem, nam porisali s Henna barvami, nam ponudili kajenje šiše in prikazali tradicionalne islamske plese. Noro doživetje! Nočni povratek v hotel in nočitev.

ski-dubai

5. dan – torek, 9.1.2024 – POVRATEK DOMOV
Po zajtrku se zberemo pred hotelom in z busom zapeljemo na letališče. Ob 10.00 po lokalnem času odletimo. Let traja cca. 6 ur. Na Brniku pristanemo ob 13.20.

PRIJAVNICA TULE 

Cena paketa 1098€* je sestavljena iz :

- letalska karta Ljubljana – Dubaj- Ljubljana z vsem pristojbinami in 23kg oddajne prtljage,
- hotelske storitve v hotelu 4*superior v dvoposteljnih sobah (4 prenočevanja z zajtrki),
- transfer iz letališča in na letališče,
- transfer na maraton in nazaj,
- vse pristojbine in dajatve,
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Doplačila:

- večerja v hotelu: 22€/dan,
- poldnevni ogled Dubaja s prevozom in vodičem: 34€
- popoldanski puščavski safari z bifejsko večerjo 54,00 € / osebo (vključena tudi vožnja po peščenih sipinah z 4×4 avtomobili, belly dancing show, fire or magic show, henna painting, šiša, neomejena brezalkoholna pijača)
- ogled Burj Khalifa: 50,00 €
- enoposteljna soba: 210€ (po želji).

-štartnina:

*za maraton: 138€ (150 dolarjev)
*za tek na 10km: 78€ (85 dolarjev)

*za funrun 4km: 46€ (50 dolarjev)

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- kosila,
- karta za javni prevoz in
- zavarovanja.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 380€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 2024). Akontacija se plača ob prijavi, preostanek pa do 1.12.2023

PRIJAVNICA TULE 

 

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijo -  Arriva Alpetour potovalna agencija

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer