ZDA NYC Marathon 2024

nyc

VSE ŠTARTNINE SMO ŽE ODDALI. PRIJAVITE SE V ČAKALNO VRSTO za leto 2025 - prej, ko se prijavite, prej boste prišli na vrsto v primeru odpovedi oz. za naslednja leta. 

PRIJAVNICA

1. dan, čet 31.10: LJUBLJANA – BENETKE – NEW YORK
Polet z beneškega letališča proti ZDA. Po pristanku v New Yorku in opravljenih mejnih formalnostih vožnja do predvidenega hotela, ki se nahaja prav v središču dogajanja, na otoku Manhattan. Nastanitev v hotelu, čas za osvežitev ter večerni sprehod do neonske mavrice trga Times Square, zbirališča Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta, ter do Rockefeller centra, ki ga imenujejo tudi »mesto v mestu«. Na edinstveni »5th Avenue« oziroma »5. aveniji« si bomo kot Audrey Hepburn ogledovali izložbe najprestižnejših trgovin ter imeli priložnost okusiti kos (»slice«) slavne newyorške pice. Spoznali bomo, da je »Veliko jabolko« res mesto, ki nikoli ne spi. Nočitev.

2. dan, pet 1.11.:  NEW YORK
V dopoldanskem času možnost poldnevnega avtobusnega izleta po zgornjem in spodnjem Manhattnu (doplačilo). Zapeljali se bomo skozi vse glavne mestne četrti in spoznali najpomembnejša prizorišča mesta: slikovit Centralni park s številnimi jezerci, spomeniki in sprehajalnimi potmi; središče umetnosti Lincolnov center; univerzo Columbia; sloviti Harlem; elegantno 5. avenijo z ulico milijarderjev in muzejsko četrtjo; Rockefeller center; katedralo Svetega Patricka; znamenito postajo Grand Central (po želji obisk restavracije Grand Central, ki velja za sodobno ikono mesta); umetniške četrti Soho, Tribeca, Greenwich Village, Little Italy in Chinatown; poslovno in finančno četrt s številnimi nebotičniki ter znamenito newyorško borzo; »Ground Zero«, mesto, na katerem sta stala »dvojčka«; 1 WTC z najvišjim nebotičnikom v Severni Ameriki; znameniti Brooklynski most, ki je prvi povezal mestne četrti v celoto. Nočitev.

3. dan, sob 2.11: NEW YORK

Po želji vožnja z ladjico do Staten Islanda, mimo kipa svobode in opazovanje področja »downtown« še z morske strani. Popoldne se bomo sprehodili do nebotičnika Empire State Building, kjer se bomo imeli možnost povzpeti na vrh (doplačilo). Vožnja z dvigalom do razgledne ploščadi je resnično nepozabno doživetje. Jasni večeri poskrbijo za razglede na čarobno osvetljen Manhattan, kjer podobe mesta zaživijo v vsem svojem sijaju.

4. dan, ned 3.11: NEW YORK MARATHON
Zgodnje vstajanje, zajtrk in potem z ladjico na Staten Island, kjer je start maratona. Tekači startajo v različnih valovih in bodo do cilja v Central Parku obiskali vseh 5 newyorških okrožij. Zbirno mesto nekje v parku (izven tekaške cone) in odhod v hotel. Po osvežitvi večerja in proslavitev dosežkov.

5. dan, pon 4.11: NEW YORK
New York je kulinarična meka, znamenita »newyorška sirova torta« je sladica, ki jo enostavno morate poskusiti. Obiščete lahko koncert jazz glasbe, predstavo na Broadwayu, Metropolitansko opero, tekmo NBA…, možnosti je skorajda neskončno.  Dopoldne bomo izbrali izlet z ladjico na otoka Liberty in Ellis (doplačilo), na katerem vam bo velikanski kip svobode »odprl vrata v novi svet«. Po kosilu prosto za obisk enega od muzejev.

6. dan, tor 5.11: BENETKE  – LJUBLJANA
Dopoldne bomo imeli še nekaj časa za »shopping« – obisk kakšne od številnih trgovin, ki ponujajo najrazličnejše izdelke vseh cenovnih razredov (Bloomingdale’s, Macy’s, Century 21, Apple Store…). Ali pa za obisk Brooklyna, nekoliko bolj umirjenega dela New Yorka. Priporočamo, da se tja odpravite z metrojem, nazaj pa sprehodite čez znameniti Brooklynski most. V popoldanskih urah prevoz do letališča in polet proti Evropi.

Potovanje bo vodeno s strani izkušenega maratonskega vodiča.

Cena za tekača: . 2655 €
Cena za spremljevalca: cca 1720€

Cena vsebuje:

- transfer do letališča in nazaj
- letalsko karto Benetke -NYC – Benetke
- transfer do hotela
- 5 nočitev v hotelu 4* v predelu Manhattan (The Blakely
 by LuxUrban, Trademark Collection by Wyndham)
- startnino za maraton

- vodenje
- informativno gradivo
- transfer na start maratona

Vse dodatne informacije na: info@maratonc.si

VSE ŠTARTNINE SMO ŽE ODDALI. PRIJAVITE SE V ČAKALNO VRSTO za leto 2025 - prej, ko se prijavite, prej boste prišli na vrsto v primeru odpovedi oz. za naslednja leta. 

PRIJAVNICA

599b0076-3bb7-42fd-aa20-13784048df2a

 

merlin_197480664_b6e79fc9-c715-4194-ac8e-cd6fd715a281-jumbo

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer