Marathon du Medoc – vinski maraton

Marathon du Medoc, letos nam ne uideš!

DOSEGLI SMO 50 MEST – PRIJAVITE SE V ČAKALNO VRSTO! Za več info pišite na: info@maratonc.si

Maraton du Medoc je med maratonci postal kultni dogodek, ki se ga je treba enkrat v življenju udeležiti. Mi bomo zraven leta 2024 – točno 40 let od njegove prve izvedbe. Imamo zagotovljene startnine, zanimivo 3-dnevno potovanje in najboljšo družbo. Pridružite se nam na tej nori pustolovščini v Bordeauxu.

TEMA ZA MARATON DU MEDOC  2024 JE “USTVARITE SVOJE IGRE”, v čast olimpijskih igram. Oblecite najboljše, kar imate ali pa se pridružite skupinski maski, za katero se odločimo skupaj.
Kljub vsem zabavnim elementom pa je Maraton du Medoc pravi maraton z uradno izmerjeno progo, katere četrtina je po makadamskih cestah. Fantastična organizacija in čudovita proga, ki se vije kar med 52 različnimi vinskimi kletmi – “chateau-ji”. Tudi vi lahko postanete del te tekaške zabave, ob podpori 3.000 prostovoljcev in kar100.000 navijačev. Pridružite se in ustvarite nepozabno izkušnjo. Število mest je omejeno, pohitite!

Na poti bomo dobre 4 dni, od četrtka 5.9. popoldne do nedelje 8.9. zvečer. Potujemo z letalom iz Benetk, do tja imamo avtobusni prevoz. Za potovanje potrebujete osebno izkaznico ali potni list. Za udeležbo na maratonu je potrebno zdravniško potrdilo.

Štartnine za maraton: 100€

–> PRIJAVITE SE TUKAJ

m15Kakšen je načrt potovanja:

1. dan, četrtek, 5.9.2024 – potovanje
Okoli 14h z busom startamo iz Kranja preko Ljubljane in čez Primorsko na letališče Marco Polo. Let ob 20.30, pristanemo ob 22.30. Avtobusni prevoz do hotela (30 min), hitri prigrizek in nastanitev.  Nočitev.

m20

2. dan, petek, 6.9.2024 - izlet do sipin du Pilat in Pessac-Leognan
Celodnevni izlet! Zgodnji zajtrk, potem pa še pred 9. uro zjutraj z busom odrinemo do Atlantika. Tam splezamo na najvišje sipine v Evropi, Dune du Pilat, ki so visoke več kot 100 metrov in vsebujejo več kot 60 mio ton peska. Čez sipine se spustimo do obale. Možnost kopanja v Atlantiku! Sprehodimo se po zalivu Arcachon in v vasi z istim imenom poiščemo lokalno gostilno, kjer se okrepčamo. Sledi vožnja v najstarejšo vinorodno pokrajino Pessac-Léognan, kjer je več kot 150 vinogradov in kjer pridelujejo najboljše in najdražje bordojce. Sprehodimo se po srednjeveški vasi Léognan, si ogledamo vinograde in privoščimo degustacijo najboljših vin v regiji. Po degustaciji povratek z busom v hotel. Tam razdelimo še štartne številke, damo navodila za soboto, večerja in nočitev.

m21

3. dan, sobota, 7.9.2024 – MARATON du MEDOC
Zgodnji zajtrk, ob 6.30 pa z busom krenemo v Paulliac ob Garoni (1 ura vožnje), kjer je štart in cilj najbolj norega vinskega maratona na svetu! Ob 9h je predstavitev mask in predstava, štart tek aje ob 9.30. Proga v obliki osmice teče v celoti po vinski cesti pokrajine Medoc, večino je asfaltirana, četrtina je makadamska. Ob progi je kar 100.000 gledalcev! Limit na maratonu je 6 ur in pol, na progi pa se lahko ustavite kar na 52 okrepčevalnicah v različnih zidanicah oz. “chateaujih”, njihovih vinskih gradovih. Kdor ne zmore naprej, gre na naslednji okrepčevalnici lahko na bus do cilja. Na prizorišču, blizu katerega se teče tudi na 22 kilometru, bo bogat program tudi za spremljevalce. Vsak tekač v cilju prejme medaljo, majico in buteljko bordojca.
Okoli 18h z busom povratek nazaj v hotel, večerja in analiza.

proga4.dan, nedelja, 8.9.2024 – BORDEAUX in povratek
Po zajtrku se zberemo pred hotelom, sprehodimo do tramvaj postaje in zapeljemo v center Bordeauxa. Tam se sprehodimo čez trg Place de la Bourse, kjer je znameniti vodnjak. Mimo bazilike Saint-Michel, kjer se ustavljajo tudi romarji sv. Jakoba gremo do opere, od tam pa do znane katedrale Cathédrale Saint-André, ki si jo ogledamo tudi od znotraj.Privoščimo si kosilo, potem pa se oglasimo še v futurističnem muzeju La Cite du Vin in si privoščimo še zadnjo degustacijo. Po povratku v hotel se ob 16h odpeljemo na letališče, kjer imamo let do benetk ob 18.30. Doma smo v poznih nočnih urah.

3m

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih maratonskih vodičev, Marka in Igorja.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ 

Cena izleta bo znašala 879€ in vsebuje;

- letalsko karto Benetke - Bordeaux – Benetke, z oddajno prtljago do 23kg,
- transfer iz Slovenije do letališča in nazaj,
- transfer do hotela in nazaj,
- vse letališke takse in pristojbine,
- tri(3) nočitve z zajtrkom v hotelu 4* v bližini centra mesta,
- Štartno številko preko agencije dostavo  številke v hotel (za maratonce),
- transfer na štart maratona in transfer nazaj v hotel,
- enodnevni izlet na sipine Pilat Dunes in v  Pessac-Léognan z degustacijo (cena degustacije naknadno) bordojca,
- informativno gradivo,
- vodenje.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
štartnina 100€,
- enoposteljna soba,
- vstopnine (muzej),
- degustacija,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 320€  na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠD Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 0709).  Preostanek plačila za izlet se izvede do 30.7.

–> PRIJAVITE SE TUKAJ

m33

 

Vabljeni na maratonsko avanturo, ki je ne boste pozabili! Za dodatne informacije nas pokličite na 041 709 531 (Marko) ali 041 431 363 (Igor)  ali pišite  na: info@maratonc.si

Downloaded From Free Wordpress Themes | Free Website Templates | News and Observer